Як смачно зробити пиріг Дагестанське дива з м’ясом курки і картоплею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дагестанське дива! Кожен, хто бував в Дагестані, напевно пробував наші знамениті чуда, що їх у нас величезного безліч видів і сьогодні я поділюся з вами рецептом Даргинського дива з куркою та картоплею.
Інгредієнти
Нам знадобляться: (3 шт діаметром ~30 см)
Тісто:
Борошно-1 кг
Олія вершкове -100 гр
Сметана -5 ст л
Дріжджі-1 ст л
Сіль -2 год л
Цукор -1 ст л
Вода тепла ~ 500-600 мл
Рослинна олія-2 ст л (щоб зібрати тісто)
Начинка:
Картопля- 12-15 шт (середніх)
Куряче філе-грудка ціла
Цибуля ріпчаста -3 шт
Кмин -1 год л
Насіння кропу -1 год л
Сіль і перець за смаком
Масло топлене / вершкове-1 ст л з гіркою
Масло рослинне -2 ст л
Дагестанське дива з м’ясом курки і картоплею покроковий рецепт
1. Відразу зазначу про воду! Вказую приблизну кількість, тому що борошно у всіх різна, так само залежить від консистенції сметани, дивіться по тесту, воно повинно бути дуже м’яким, навіть буде липнути до рук , але не рідким ) і рослинне масло як раз для того, щоб в кінці їм «зібрати» слухняно тісто. І так, замішуємо і прибираємо в тепло на час-полтора.
2. Тим часом готуємо начинку. Картоплю нарізати тонко, або натерти на тертці як я. Куряче філе (можна взяти грудку, або м’ясо з гомілок) нарізати кубиками, ріпчасту цибулю нарізати тонко розділивши на чотири частини. Додати спеції, олію та перемешать.
3. Підійшло тісто розділити на 3 колобка побільше і 3 поменше. Для зручності я розкачую відразу на пергаменті, викладаю начинку близько 1 см, накриваємо зверху розкатаним по-менше колом теста.
4. Защипуємо краю, проробляємо по центру дірочку для виходу пора. Змащуємо збитим яйцем, за бажанням посипаємо насінням кунжуту. Випікати в духовці при 200° 20 минут.
Відео рецепт 👇