Інгредієнти
1 яєчний білок
¼ чашки (50 г) цукрового піску
1 ½ чайної ложки кукурудзяного крохмалю
½ чайної ложки дистильованого білого оцту
½ чайної ложки ванільного екстракту
Рожевий харчовий барвник, за бажанням
Малиновий сир: (вихід 1 ½ склянки)
7 столових ложок (100 г) несолоного вершкового масла
1 чашка малини
½ склянки (100 г) цукрового піску
5 яєчних жовтків
1 столова ложка лимонного соку
Невелика щіпка солі
Цедра ½ лимона
Полуниця в шоколаді:
1 чашка шоколадної стружки (темної або суміші темного і напівсолодкого)
1 столова ложка кокосового масла
5-10 ягід полуниці, добре вимитих і висушених
Свіжа малина для подачі
Десерт Павлова з малиновим сиром від Гордона Рамзі покроковий рецепт
В чисту миску додатиьте яєчний білок і цукор і перемішайте ручним міксером з насадкою для збивання на середньо-низькій швидкості до отримання однорідної маси, менше 1 хвилини. Збільшіть швидкість до середньо-високої і збивайте до утворення м’яких піків, близько 2-3 минут.
Застеліть деко пергаментним папером. Використовуйте лопатку, щоб зішкребти безе з миски прямо на пергаментний папір і надати йому форму приблизно 4-дюймового кола. Безе повинно бути не менше 1 дюйма высоту.
Перекладіть деко в духовку і відразу ж зменшіть вогонь до 220F (105 °C). Випікайте протягом 1 години 15 хвилин, потім вимкніть духовку і залиште в духовці на кілька годин до повного охолодження.
Не відкривайте дверцята духовки під час приготування і охолодження. Вийміть з духовки не менш ніж через 3 години після вимкнення. Приготуйте малиновий сир: Поставте сито з дрібною сіткою на середню жаростійку миску. Якщо ви плануєте використовувати сир незабаром після приготування, приготуйте крижану ванну.
Готуйте протягом 7-9 хвилин, поки маса не досягне принаймні, 160 °F (70 °C) і не почне густіти, як пудинг. Процідіть через сітчасте сито, видаліть всі тверді частинки і додайте лимонну цедру в проціджений сир.
Спробуйте на приправу і, якщо використовуєте найближчим часом, поставте на крижану баню і часто помішуйте, щоб швидко остудити. При подальшому використанні накрийте поверхню сиру поліетиленовою плівкою (щоб не утворилася плівка), потім помістіть в холодильник для охлаждения.
Помістіть шоколад і кокосове масло в металеву, скляну або іншу термостійку посуд середнього розміру і поставте її над киплячою водою, стежачи за тим, щоб дно чаші не стикалося з водою. Дайте шоколаду розтанути і перемішуйте термостійкої лопаткою, поки шоколад повністю не розплавиться і не залишиться кусочков.
Збережіть яєчний жовток з “павлова” для використання в малиновому сирі. При подвоєнні або збільшенні кількості за рецептом Павлова використовуйте міксер, оснащений насадкою для збивання. Pavlova можна приготувати за 24 години, просто зберігайте в герметичному контейнері в темному, прохолодному місці, але не в холодильнику. Малиновий сир можна приготувати за 3 дні: зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до готовності до вживання.
Полуниця в шоколаді зберігається в холодильнику до 24 годин, але краще всього подавати протягом декількох часов.