Коржі з цвітної капусти з моцарелою

Як смачно зробити Коржі з цвітної капусти з моцарелою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ситна, смачна і до того ж легко готується! Коржик з цвітної капусти на сковороді можна приготувати не тільки до сніданку, але і на перекус. Капуста може бути свіжа або заморожена.

Інгредієнти

Кольорова капуста 130-150 гр
Моцарелла 5 кружечків
Сир твердих сортів 100 гр
Яйце 1 шт
Сметана 2 ст. л
Борошно 1 ст. л з гіркою
Зелень будь-яка (у мене петрушка, кріп)

Коржі з цвітної капусти з моцарелою покроковий рецепт

1. Цвітну капусту добре промити, відокремити суцвіття і опустити в киплячу підсолену воду. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини, щоб капуста стала м’якше. Потім капусту відкинути на друшляк і промити холодною водою, щоб зупинити термічний процесс.

2. Залишити на 10-15 хвилин, щоб стекла вся рідина. До натертому сиру додати яйце, сметану, борошно, сіль, перець, зелень, подрібнену капусту і все перемішати до однородности.

3. Розігріти сковороду, додати топлене масло, викласти масу і все акуратно розрівняти. Накрити кришкою і обсмажити на середньому вогні близько п’яти хвилин. Корж перевернути, додати моцарелу і скласти навпіл, обсмажувати ще кілька хвилин під закритою кришкою. Подавати відразу ж, дуже смачно зі сметаной.