Шоколадний рулет з кремом і глазур’ю простий рецепт. Апетитний і красивий шоколадний рулет неодмінно підкорить ласунів. Десерт дуже легкий, з неймовірно повітряним, ніжним, що тане в роті кремом! Рулет дуже смачний і простий у приготуванні. Обов’язково спробуйте приготувати.
Інгредієнти
Діаметр – 16 див. Об’єм – 1,2 л
🔸яйце 4 шт
🔸цукор 1 склянка (200 мл)
🔸борошно 1 склянка (200 мл)
🔸ванілін 1 р
🔸розпушувач 5 р
🔸какао 3 ст/л
Для крему:
🔹вершки 33% 300 мл
🔹сирний сир 100 г
🔹цукрова пудра-70 г
Для глазурі:
🔻вершки 33% 180 мл
🔻какао 4 ст/л
🔻цукор 1 ст/л
Прикраса за бажанням.
Шоколадний рулет з кремом і глазур’ю покроковий рецепт
1. Білки збиваємо з цукром до пишної маси, потім вводимо по одному жовтку. Далі додаємо борошно, розпушувач, какао, ванілін. Потім змащуємо деко олією викладаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку до 180′ і випікаємо до готовности.
2. Далі в гарячому вигляді звертаємо бісквіт в рулет і залишаємо до повного охолодження. Для крему: збиваємо всі інгредієнти до стійких піків і крем готов.
3. Для глазурі: какао перемішуємо з цукром, додаємо вершки і варимо до загустіння, постійно помішуючи. Як маса загусне поливаємо рулет. Потім змащуємо кремом, за бажанням можна додати ягоди і звертаємо в рулет. Поливаємо глазур’ю і украшаем.
Відео рецепт 👇