Як смачно зробити Запіканка з кабачків з картоплею і горіхами в духовці простий рецепт від Гордона Рамзі покроковий в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Хрусткий цибуля-шалот:
3 очищених цибулі-шалот
2 чашки нейтрального масла, такого як канолова
Кошерна сіль
Гратен:
1 ½ фунта гарбуза з горіхами, тільки з шийкою, в ідеалі діаметром менше 3 дюймів
1 ½ фунта великого воскового картоплі, такої як червоний, близько 3 середніх картоплин
16 унцій (2 чашки) незбираного молока
16 унцій (2 чашки) жирних вершків
4 великих зубчики часнику, роздавлених
2 гілочки чебрецю
2 лаврових листа
4 унції сиру грюйєр, дрібно натертого
1 столова ложка кошерної солі
Кілька щіпок свіжомеленого чорного перцю
Вершкове масло для змащування
Запіканка з кабачків з картоплею і горіхами в духовці від Гордона Рамзі покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 400 °F (205°C). У великій каструлі на середньому вогні доведіть молоко і вершки до слабкого кипіння і додайте часник, зелень і приправи. Періодично помішуйте, щоб на поверхні не утворилася плівка. Як тільки закипить, відразу зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 2-3 хвилини. Поки вершки нагріваються, очистіть гарбуз і картоплю від кожуры.
2. Використовуючи мандоліну або гострий ніж, тонко наріжте гарбуз рівними скибочками завтовшки ⅛ дюйма. Повторіть з картоплею. Обережно опустіть гарбуз і картоплю в вершки і тушкуйте близько 7 хвилин, поки шматочки не стануть ледь м’якими – вони повинні зберегти свою форму і зберегти смак. З допомогою великої шумівки або лопатки вийміть овочі з крему і викладіть на велике деко або блюдо, щоб вони трохи остыли.
3. Залишилися приправлені вершки залиште для приготування запіканки. Форму для випічки розміром 8×8 дюймів або 9×6 дюймів злегка змастіть вершковим маслом. Чергуючи кабачки і картопля, викладайте по одному скибочці за раз рядами, стежачи за тим, щоб всі овочі злегка перекривали один одного. Як тільки нижній шар буде готовий і покриє всі страву, збризніть овочі приблизно двома столовими ложками зарезервованих вершків, а потім посипте чвертю сиру (близько 1 унції).
4. Повторіть цей процес з рештою овочами, додаючи на кожен шар більше вершків і грюйера, поки у вас не вийде як мінімум 3 шару і не залишиться овочів. Щоб закінчити, вилийте близько ¼ чашки вершків на овочі, потім зверху викладіть залишився Грюйер. Випікайте протягом 20-25 хвилин або поки сир не почне пузиритися і не стане золотисто-коричневым.
5. Якщо сир не підрум’яниться зверху, запікайте на високій потужності близько 1 хвилини, уважно стежачи, щоб він не підгорів. Дайте постояти 10 хвилин перед подачею. Поки запікається гратен, приготуйте хрусткий цибуля-шалот: розігрійте масло в середній каструлі на середньому вогні. Застеліть деко паперовими рушниками. Використовуючи мандоліну або дуже гострий ніж, наріжте цибулю-шалот дуже тонкими кільцями, близько ⅛ дюймів, і відокремте кільця руками.
6. Додайте цибулю-шалот в гаряче масло і дайте йому злегка підрум’янитися, періодично помішуючи, щоб він не злипнувся, і готуйте близько 3-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Зменшіть вогонь, якщо цибулю-шалот підрум’янюється занадто быстро.
7. Шумівкою або лопаткою вийміть цибулю-шалот з олії, ретельно струсивши надлишок олії, перекладіть цибулю-шалот на деко і посипте кошерної сіллю. Відкладіть до готовності до вживання. Перед подачею, коли запіканка охолоне, посипте блюдо хрустким луком-шалотом і подавайте.