Форум про кулінарію

Форум про кулінарію

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 25.05.2026 - 04:41:54
Сторінки:  1  

Вивчення словника без репетитора

ПовідомленняАвтор

Є питання щодо вивчення слів: чи є сенс займатися самостійно без репетитора якщо мета — підтягнути словниковий запас з німецької? Рівень у мене десь A2-B1, читаю непогано але в усній мові постійно зупиняюся бо не можу швидко знайти потрібне слово. Репетитор дорого а хочеться прогресу.

---------------------------------------------
Продам - https://forum.gorod.dp.ua/showthread...=1#post9263690

vlada_linnik

Реаліст до мозку кісток.

Статистика:
25.04.26 - 00:21:16 Повідомлення # 1
RE: Вивчення словника без репетитора

Для підтягування саме словникового запасу самостійна робота цілком ефективна — тут не потрібна постійна зворотня реакція від вчителя як при відпрацюванні граматики або розмовної практики. Проблема 'не можу знайти слово в розмові' часто не в тому що ти не знаєш слово а в тому що воно недостатньо автоматизоване — тобто треба більше повторень в різних контекстах. Допомагає поєднання аудіо-тестів де треба впізнати слово на слух і активних тестів де треба самому вписати переклад. Це формує швидший доступ до слова в пам'яті.

Тапочка

Реаліст до мозку кісток.

Статистика:
25.04.26 - 01:17:13 Повідомлення # 2

Цитата:
Для підтягування саме словникового запасу самостійна робота цілком ефективна — тут не потрібна постійна зворотня реакція від вчителя як при відпрацюванні граматики або розмовної практики. Проблема 'не можу знайти слово в розмові' часто не в тому що ти не знаєш слово а в тому що воно недостатньо автоматизоване — тобто треба більше повторень в різних контекстах. Допомагає поєднання аудіо-тестів де треба впізнати слово на слух і активних тестів де треба самому вписати переклад. Це формує швидший доступ до слова в пам'яті.
Ровно таке ж завдання ставив собі — підтягнути активний словник з німецької до рівня де слова самі приходять в розмові а не через паузу. Допомогло регулярне тренування через різні типи тестів, не тільки пасивне впізнавання. Користуюся ось цим: https://learnwords.online/uk/ — там є аудіотести, тест на відповідність і AI-транскрипція для складних слів. Займаюся по 15 хвилин в день і через місяць відчув що слова стали приходити швидше. Репетитор для цієї задачі дійсно не обов'язковий.

cibylak

Реаліст до мозку кісток.

Статистика:
25.04.26 - 02:07:17 Повідомлення # 3
Якісний монтаж клімат-систем Львів : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники

Forum engine: SMF 7.5