Домашній крим-чіз або сирний сир вершковий

ЯК ПРИГОТУВАТИ домашній крим-чіз або сирний сир вершковий простий рецепт. Всього 3 інгредієнта, друшляк, марля і трохи терпіння. Продукт виходить відмінний 🔥 Зберігайте і обов’язково пробуйте!
⚠️ Примітки про продуктам
❇️ Йогурт краще всього взяти грецька – той самий, густий з підвищеною жирністю. І краще всього мінімально кислий на смак. Я готувала з “Теос” 5% від Савушкіна, крим-чіз вийшов чудовий.
❇️ Мінімальна жирність сметани – 20%. Чим жирніше, тим краще. У мене була 20%. Тут теж краще використовувати мінімально кислу.
❇️ З сіллю орієнтуйтеся по тому, куди далі плануєте використовувати продукт. Якщо в десерти, кількість можна трохи знизити.
❇️ Вихід готового продукту може танцювати в залежності від жирності та вмісту білка у вихідних інгредієнтах.

Інгредієнти

На 560 г готового сиру:

500 г грецького йогурту
350 г сметани 20-25%
5 г солі

Домашній крим-чіз або сирний сир вершковий покроковий рецепт

1. В мисці з’єднуємо сметану, йогурт, сіль. Ретельно перемішуємо. Друшляк, застелений 3-4 шарами марлі, ставимо на миску, в яку буде стікати сыворотка.

2. Викладаємо масу в друшляк. Накриваємо вільними кінцями марлі, зверху ставимо груз.

3. Відправляємо в холодильник на 12-18 годин. На виході ви отримаєте досить щільний вершковий сир і сыворотку.