Ніжна запіканка з рікоттою

Як смачно зробити Ніжна запіканка з рікоттою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Є рецепти, за якими хочеться готувати знову і знову. Цю ніжну запіканку я можу готувати дуже часто і щоразу вона зникає з неймовірною швидкістю. Рецепт вже був у стрічці, але вирішила поділитися з вами ще раз цим смачним десертом.

Інгредієнти

Для приготування вам знадобиться:
300 г рікотти (я зазвичай використовую упаковку 250 г рікотти і додаю кремчиз)
2 середніх за розміром яйця (С1)
70 г сметани
15 г кукурудзяного крохмалю
40 г цукрової пудри
ванілін на кінчику ножа
маленька щіпка солі
ягоди

Ніжна запіканка з рікоттою покроковий рецепт

1. Білки відокремте від жовтків. У мисці змішайте рікотта, жовтки, сметану, цукрову пудру, ванілін, сіль і крахмал.
2. Білки збийте до стійкої піни. Додайте збиті білки в миску з іншими інгредієнтами, акуратно перемішати лопаткою знизу вверх.
3. Форму для випічки викладіть пергаментом, змастіть маслом і посипте крохмалем. Вилийте масу для запіканки, зверху розкладіть ягоды.
4. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 минут.