Здобні пиріжки з повидлом в духовці дріжджові на молоці

Як смачно зробити Здобні пиріжки з повидлом в духовці дріжджові на молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріжки вдвічі приємніше готувати, коли повидло приготувала сама, домашнє завжди відрізняється за смаком і звичайно по атмосфері, яка від нього передається 😋

Інгредієнти

Опара:
Молоко – 300 мл🥛
Дріжджі – 40 – 50 гр (свіжі)
Цукор – 2 ст. ложки 🥄
Сіль – щіпка
Борошно – 3 ст. ложки 🥄

Тісто:
Яйця – 3-4 шт
Цукор – 1 склянка
Сметана – 1-2 ст. ложки
Масло 🧈- 60 гр
Сіль – 0.5 кавової ложки
Ваніль
Кориця
Борошно -1 -1.1 кг

Здобні пиріжки з повидлом в духовці дріжджові на молоці покроковий рецепт

1. Опара:
Все розмішати і залишити в теплому місці на 30 хвилин. Опара повинна добре вспениться.

2. Тісто:
Після того як опара добре спінилася, змішати всі інгредієнти, я вимішую в комбайні з насадкою гак 15-20 хвилин. Поставити тісто в тепле місце на 1 годину. Коли тісто добре підійшло, перемішати і залишити ще на 30 хвилин. Змастити поверхню олією і викласти тесто.
3. Змоченими в олії руками сформувати невеликі порційні кульки, накрити сухим рушником і залишити на 15 хвилин. Далі формуєте пиріжки : на дно кожного пиріжка кладете начинку і завертаєте в зручний для вас форму.

4. Після того як ви сформували пиріжки і поклали їх у форму для запікання, накриваєте рушником і залишити на расстойку, приблизно 30-40 хвилин. Після расстойки відправляєте пиріжки в попередньо розігріту духовку до 160-170° приблизно на 45 минут.

5. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Якщо в процесі випікання ви бачите що верх ⬆️ підрум’янюється, а низ ⬇️ ще сирий, прикривайте верх 👆🏻 пергаментом. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Гарячі пиріжки змастити солодкою водичкою, тоді вони стають глянцевими і блестящими.

6. Це тісто універсальне, з нього можна випікати будь здобні вироби : булочки з цукром, рулети з маком, булочки, рогалики, ватрушки, фруктові рулети і навіть коровай👌🏻