Медальйони зі свинини в вершково-грибному соусі

Як смачно зробити Медальйони зі свинини в вершково-грибному соусі на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це варіант гарячого для новорічного столу. Таке блюдо я часто беру в ресторанах і готую вдома. Набір продуктів вкрай поширений, можна знайти в будь-якому магазині без проблем. І ще радує дуже швидке приготування👌

Інгредієнти

Свиняча вирізка 0,7-0,8 кг
Печериці 0,5 кг
Вершки 10-20% 250 мл
Цибуля ріпчаста 1 штука
Борошно пшеничне 1-1,5 ст л
Масло рослинне
Сіль і перець за смаком

Медальйони зі свинини в вершково-грибному соусі покроковий рецепт

1. Вирізку нарізати на шматочки товщиною близько 2-3 см. Посолити, поперчити. Обсмажити на рослинному маслі на гарячій сковороді приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Нам треба запечатати сік всередині і домогтися апетитною скоринки. Далі, перекладаємо м’ясо у форму і відправляємо в духовку, у мене 200 градусів пішло приблизно 10-12 хвилин. В цей час готуємо соус. Печериці нарізаємо пластинками, цибулю полукольцами.
2. Обсмажуємо на рослинній олії цибулю (в тій же сковороді, де смажили м’ясо). Додаємо гриби і смажимо ще 5 хвилин. Додаємо борошно в виділився сік, ретельно перемішуємо і ще буквально 2 хвилини жарим.
3. Зменшуємо вогонь, вливаємо вершки, додаємо сіль і перець за смаком, готуємо ще пару хвилин. На тарілку викладаємо гарнір (я обожнюю з пюре), зверху поливаємо нашим соусом і викладаємо медальйони. Дуже швидко, дуже просто, дуже смачно💣🤗