Рибні котлети в томатному соусі на сковороді

Як зробити Рибні котлети в томатному соусі на сковороді рецепт простий. Сірої дощовою восени я дуже люблю готувати рибу і м’ясо в густому, пряному соусі. Така їжа завжди зігріває і піднімає настрій.😌 ⠀ Сьогодні нагадаю один підходящий з нагоди рецепт з сайту – рибні котлети від Йотама Оттоленги і Самі Тамімі. Не любите східні прянощі – замініть їх іншими. А в іншому не рекомендую відступати від рецепту. Він без перебільшення прекрасний.❤️ ⠀

Інгредієнти

🐟 КОТЛЕТИ
600 г філе щільної білої риби, подрібнити
60 г білого хліба без скоринки, розкришити
150 г ріпчастої цибулі, дрібно нарізати
4 зубчики часнику, розчавити
30 г зелені петрушки, подрібнити
30 г зелені кінзи, подрібнити
1/2 ст. л. меленого куміна
1 ч. л. солі
2 яйця категорії С1, збити

🍅 ТОМАТНИЙ СОУС
1 ч. л. меленого куміна
1/2 ч. л. солодкої паприки
1 ч. л. меленого коріандру
1 головка ріпчастої цибулі, подрібнити
125 мл білого сухого вина
400 р консервованих помідорів
1/8 ч. л. каєнського перцю
1 зубчик часнику, розчавити
2 ч. л. цукру
1/2 ч. л. солі
за смаком мелений чорний перець
2 ст. л. крупно нарізаних листя м’яти

Рибні котлети в томатному соусі на сковороді покроковий рецепт

1. СОУС. Нагрійте на сковороді з товстим дном масло для смаження. Додайте кумін, паприку, коріандр і цибулю, смажте близько 10 хвилин, щоб цибуля розм’як. Влийте вино і готуйте ще 3 хвилини, алкоголь повинен випаруватися. Додайте помідори, часник, сіль, цукор і обидва види перцю. Тушкуйте 15-20 хвилин, соус повинен загуснути. Зніміть з вогню і додайте соль.
2. КОТЛЕТИ. Змішайте всі інгредієнти, крім масла і зліпіть 8 котлет. Якщо вони вийшли занадто м’якими, приберіть на півгодини в холодильник. Обсмажте котлети на олії до золотистої скоринки по 3 хвилини з кожного боку. Акуратно перекладіть в соус. Додайте 200 мл води. Котлети не повинні бути повністю покриті жидкостью.
3. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин. Потім залиште котлети настоюватися в соусі хоча б на півгодини. Якщо є можливість, залишіть котлети на добу в холодильнику, щоб краще розкрити смаки спецій. При подачі посипте м’ятою. Приємного апетиту!