Фінська чорничний пиріг зі сметанною заливкою з пісочного тіста

Чорничний пиріг – самий що ні на є фінська. Дуже смачний відкритий пиріг з великою кількістю чорниці в ніжному сметанному кремі. Як зробити смачний Фінська чорничний пиріг зі сметанною заливкою з пісочного тіста рецепт простий.

Інгредієнти

Основа:
▪︎ Вершкове масло – 180 р.
▪︎ Цукор – 80 р.
▪︎ Яйце – 1 шт.
▪︎ Борошно – 220-250 р.
▪︎ Розпушувач – 1 ч. л.
▪︎ Щіпка солі

Начинка:
▪︎ Чорниця – 300 р.

Заливка:
▪︎ Сметана 25% – 300 р. (ціла баночка)
▪︎ Яйце – 1 шт.
▪︎ Цукрова пудра – 50 г
▪︎ Ванільний цукор – 1 ч. л.
▪︎ Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л. (з гіркою)

Форма Ø24-26 див.

Фінська чорничний пиріг зі сметанною заливкою з пісочного тіста покроковий рецепт

1. Для тіста, з’єднуємо разом розм’якшене вершкове масло, цукор і щіпку солі. Злегка збиваємо міксером. ⠀ Додаємо яйце і ще раз швиденько збиваємо. ⠀ У борошно додаємо розпушувач і просіваємо в збиту масу. ⠀ Замішуємо м’яке, еластичне тісто. При необхідності додаємо ще трохи борошна… але тісто має бути ДУЖЕ м’яке і злегка прилипати до рукам.
2. загалом, з борошном не перебарщиваем. ⠀ Форму простилаем пергамнтом або змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. ⠀ Викладаємо тісто у форму, розподіляємо його формуючи бортики 4-5 див. ⠀ Наколюємо виделкою і прибираємо в холодильник, а поки приготуємо заливку. ⠀ Для заливки, сметану збиваємо з яйцем, цукровою пудрою, ванільним цукром і кукузным крохмалем. ⠀
3. Дістаємо основу з холодильника, кладемо в неї ягоди і зверху заливаємо заливкою. ☝Лісову чорницю не моє, а тільки перебираємо, щоб ягоди залишалися сухими. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 190°C духовці 35 минут.

4. Потім відключаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо так постояти ще хвилин 15-20 (☝відразу не виймаємо, щоб пиріг не тріснув). ⠀ Перед подачею повністю остуджуємо, щоб повністю загусла начинка. ⠀ … і насолоджуємося 🤗

Відео рецепт 👇