Гречаний пиріг галета з гречаного борошна з полуницею

Як зробити Гречаний пиріг галета з гречаного борошна з полуницею рецепт в духовці. Сьогодні я зрозуміла, що начебто сезон полуниці підійшов до кінця, а я тільки зважилася написати рецепт цієї дивовижної гречаної галети. Але нічого, подумала я, де ж напевно вона ще дозріває? Навіть якщо немає, думаю якщо ви заміните полуницю, на малину, ви нічого не втратите, буде не менш оригінальний смак! Ще на момент приготування багато поставилися скептично до цього рецепту, але він себе виправдав, ми з’їли її за раз і чоловік і дитина залишилися задоволені. Тому, можу сміливо вас закликати поекспериментувати разом зі мною.

Інгредієнти

🥣 Тісто:
Борошно гречана – 250 гр.;
Масло 82,5% – 130 гр.;
Цукор – 1 ст. л.;
Вода – 5 ст. л.;
Сіль — щіпка.

🍓 Полуниця – 300 гр.;

Гречаний пиріг галета з гречаного борошна з полуницею покроковий рецепт

1. Масло і воду охолодити в морозилці. Борошно просіяти, додати цукор, сіль. У борошно посікти масло і пробити в міксері, до стану крихти, можна раками. Далі додати крижану воду. Скачати швидко в кулю, прибрати плівку (пакет) і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Розігріваємо духовку до 180 градусов.
2. Полуницю промийте і поріжте навпіл. Кулька акуратно розкачайте. 🔥Увагу! Він буде у вас кришитися, це нормально. Тут вирішальний фактор помел борошна.🔥 У центр кола викладіть порізану полуницю, залишаю краю 3 -4 см тесту. Загнути краї, як на звичайних галети, тут не получится.

3. Тому просто із залишків сформуйте акуратний, не високий бортик, як у мене. 🔥 Выпейкайте 30 -35 хвилин. 🍧 Злегка охолодіть і подавайте з кулькою полуничного морозива. 🤗 Хто не готував раніше з гречаною мукою, буде приємно здивований, обіцяю!