Дріжджові штоллени міні

Дріжджові штоллени міні рецепт простий⛄ Признавайтесь, яку випічку ви традиційно робите до Нового року🤔? Надсилайте в коментарі свої варіанти, буде цікаво😎 ⠀ У мене кожен рік різні кекси з різними зимовими штуками, начебто мандаринів, сушеної журавлини або брусниці. А ось штоллени обходили мене стороною🙃 Так що це перший досвід по испечению традиційної австрійської різдвяної випічки. Пройшов дуже успішно, та так, що на радощах були ще спечені сирні і макові штоллени😅 ⠀ Штука досить проста, але, як кажуть, є один нюанс. Це кекс тривалої витримки, і чим довше він лежить, звичайно, в розумних межах, зберігати роками в заповітному місці його не варто, тим стає тільки краще, м’якше, смачніше і ароматнішою👍 ⠀ І з першого кроку, вірніше з 4, пропоную трохи порушити традиційність і зробити не штоллен, а порційні штолленки😜 ⠀ ⠀

Інгредієнти

20-25 міні-штолленов
— 200 г кураги
— 200 г пшеничного борошна
— 100 г вишні
— 225 г вершкового масла
— 70 г молока
— 70 г сильної борошна (13г+ білка)
— 75 г мигдальної муки
— 50 р цукру
— 40 г живих дріжджів
— ½ ч. л. солі
— по ½ ч. л. кориці, гвоздики, кардамону
— щіпка меленого мускатного горіха
— цукрова пудра
— міцний чорний чай і куантро для сухофруктів

Дріжджові штоллени міні покроковий рецепт

1. Курагу наріжте, додайте вишню. Залийте сухофрукти гарячим міцним чаєм, додайте куантро, спеції за бажанням. Залиште в холодильнику від доби до 7 днів. Перед приготуванням штолленов дістаньте сухофрукти з маринаду і викладіть на паперовий рушник. Для опари змішати тепле молоко, дріжджі, 10 г цукру і 15 г муки.
2. Перемішайте і приберіть в тепле місце на 15 хвилин. Змішайте борошно, цукор, спеції, сіль і перемішайте. Влийте опару, додайте 170 г м’якого вершкового масла, вимішайте до однорідності. Додайте сухофрукти, перемішайте і приберіть в тепле місце для підйому на 1-1,5 часа.
3. З тіста сформуйте штолленки розміром з дрібне яйце, викладіть на деко і запікайте при 180 градусах 15-20 хвилин. Розтопіть 55 г вершкового масла, змастіть гарячі штолленки і присипте цукровою пудрою. Загорнути в пергамент і фольгу, витримуйте в холодильнику до 3 недель.