Паска Бріош на Великдень

Паска Бріош на Великдень рецепт простий. Цього тесту складно дати якесь одне визначення. Воно неймовірно ніжне , повітряне , вершкове , але при цьому досить щільне після охолодження . Для мене це кращий смак , краще здобне тісто на Паску. А готувати його зовсім не складно , важливо лише бути володарем планетарного міксера, без нього буде дуже складно замішувати тісто. Я не додавала ніяких наповнювачів – так як просто хотіла оцінити саме тісто . Ви додавайте будь-які на свій смак

Інгредієнти

500 грам борошна
16 грам сухих дріжджів
350 грам яєць
300 грам вершкового масла
180 грам цукру
10 грам солі
150-200 грамів цукатів/ізюму
Цедра лимона /апельсина

На 2 Паски середніх по 350 грам і 1 великий на 550 грам

Важливо: помилок в рецепті немає , все вказано в правильному кількості. Це не класичне здобне тісто, в основі французька бріош. Рідина не потрібна.

Паска Бріош на Великдень покроковий рецепт

1. Борошно/цукор/дріжджі змішуємо з яйцями кімнатної температури. Вимішуємо поки тісто не стане однорядним і не почне злегка відходити від чаші. Масло нарізаємо перед приготуванням прямо з холодильника на кубики, так поки Ви будете готувати інші інгредієнти, воно злегка розм’якшиться, але залишиться холодним. М’яке масло використовувати не можна. Поступово за 2-3 шматочка вводимо масло.
2. Після повного вимішування вводимо наступні шматочки. Заміс займе близько 15-17 хвилин. Накриваємо чашу плівкою і прибираємо в тепле місце до підняття в 3 рази (я поставила в духовку на режим тісто 35 градусів, за 1,5 години піднявся) Далі обминаємо і є 2 шляхи приготування: 1.

3. Як рекомендують спочатку – прибрати тісто на 6-8 годин у холодильник (чи ніч), після обім’яти, додати цукати, викласти у Форми і почекати збільшення в 3 рази вже в теплому місці. З таким тестом буде легше працювати, так як після холодильника Ви зможете руками сформувати майбутні паски. 2.
4. Додаємо цукати і відразу розподіляємо по формах. Даємо піднятися в 3 рази. Таке тісто більш рідке, тому я накладала його ополоником у Форми. Цей варіант для тих, хто не любить чекати як я. Наповнюємо тестом Форми строго на 1/3 . Тісто дуже сильно вырастает.

5. Як підійшло у формах до країв – змащуємо жовтком з молоком/вершками і випікаємо при температурі 160 градусів 35-45 хвилин. У мене вони дуже швидко спеклися, ще один плюс даного тесту. Після випічки дайте охолонути 15 хвилин і тільки після виймайте з форми, якщо пекли в силиконовых/железных.

6. В паперові формах через 15 хвилин також рекомендую прибрати паски в пакет до прикраси. Я поспішала і перевернула паска верх ногами, щоб дістати з Форми – шапочка трохи примялась. Вона є , не переживайте. Просто не поспішайте , як я 🙈

Відео рецепт 👇