паска Олександрійський на топленому молоці

Як зробити паска Олександрійський на топленому молоці простий рецепт в духовці. Дуже вдалий рецепт паски! Не черствіє навіть через 5 днів, подивіться який він всередині на відео! Здавна паски саме розламували, а не різали, тому так 🙂
Пекти паски можна і зараз, адже свято Великодня – свято радості від Світлого Воскресіння Христового – не можна вмістити в один день.
Після дня Великодня вся седмиця називається Святий, кожен день називається Святим: Святий понеділок, Святий вівторок… А сам свято Воскресіння Христа святкується протягом 40 днів, до дня Його Вознесіння.
Хто не наївся пасками – печіть на здоров’я! Зберігайте і на майбутній рік🤗🥰 ☝🏻Не прибирайте коньяк з випічки – він дає не тільки аромат, але і дозволяє куличам довго не черствіти!

Інгредієнти

✔️Опара на 6-8 годин
✔️Пряжене молоко 375 мл
✔️Цукор 375гр
✔️Вершкове масло 180 гр
✔️3 цілих Яйця + жовток
✔️живі Дріжджі пресовані 50 гр

Тісто через 6-8 годин
✔️Борошно 900 гр
✔️Родзинки і цукати (беру ананасові) замочити на ніч в окропі/коньяку/апельсиновому соку 150 гр
✔️Ваніль 3 гр
✔️Коньяк 2 ст л
✔️1/2 чл солі
✔️Ростить масло для рук

паска Олександрійський на топленому молоці покроковий рецепт

1. Для опари змішати цукор і яйця міксером до розчинення цукру, додати м’яке вершкове масло і ще збити. У теплому молоці розчинити дріжджі, влити в яєчну суміш, з’єднати все і накрити плівкою, залишити на 6-8 годин при кімнатній температурі. Через 6-8 годин додати до опарі сіль, ваніль, коньяк і частинами ввести муку.
2. рідке Тісто і зручно його замішувати міксером з насадкою «спіральки» для тіста або в планетарному міксері з насадкою гак. Додати родзинки і цукати, добре вимісити до утворення клейковини, накрити плівкою і прибрати на расстойку на 1,5-2 години в тепле місце без протягу. Обім’яти і наповнити форми на 1/3 чи 1/4. На 1/3 тісто вийде з круглої форми шапочкой.
3. Тісто рідкувате і липне, так і повинно бути, змащуйте руки рослинним маслом для зручності. Расстаиваем в теплі під плівкою поки тісто не займе всю висоту форми. Я це роблю в теплій духовці. Печемо великі паски 10 хв при 150гр з прочиненими духовкою, я вставляю силіконову лопатку для щели.
4. Потім ще 50 хв – 60 хв при 180С, якщо темніють раніше часу, то накрийте верхівки фольгою, але при цьому способі у мене все ок і так. Дати охолонути. Якщо форми не паперові, то виймаю з форм, коли ще теплі, щоб не запрели і далі на бочок і там вони охолоджуються до кінця, з бочка на бочок краще перевертати переодически.
5. Для глазурі змішати цукор і білок, додати сіль і ваніль, ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні з’єднуємо цукор з білком до розчинення цукру близько 2 хвилин – потріть масу між пальців – не відчуваєте цукор – снимайте.

6. Додати лимонний сік і відразу починаємо збивати міксером на максимальній швидкості 3 хвилини. Додати цукрову пудру і перемішати лопаткою. Щоб глазур краще трималася – потріть дрібної теркою шапочки паски, потім прикрасьте паски глазур’ю і посипанням

Відео рецепт 👇