Ягідний пиріг відкритий галета з крохмалем і пісочної основою

Зберігайте! Ви обов’язково повинні її приготувати! Ягідний пиріг відкритий галета з крохмалем і пісочної основою простий рецепт в духовці. ⠀ Просто, швидко, смачно!💕⠀ З молоком взагалі ульот.😉⠀ ⠀ Якщо не знаєте, галета – це відкритий французький пиріг з начинкою.⠀ ⠀ Начинка може бути абсолютно будь-який: як солодкою, так і немає (помідори, сир, гриби та ін).⠀ ⠀ Зараз перед вами галета полуниця-базилік.⠀ ⠀ Але польоту фантазії з приводу начинки немає межі!👍⠀

Інгредієнти

Отже, рецепт на 1 галету. Розмір в готовому вигляді 22 див.⠀

Пісочна основа.
Борошно – 180 гр.⠀
Масло вершкове – 100 гр.⠀
Цукор – 30 гр.⠀
Сіль – 1 гр.⠀
Вода крижана – 40 гр.⠀

Начинка.
Ягоди або фрукти – 400-500 гр.⠀
Цукор – 130 гр (+/- на свій смак).⠀
Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.⠀

Для змащування бортика – 1 жовток (за бажанням) + можна посипати зверху цукром.⠀

Ягідний пиріг відкритий галета з крохмалем і пісочної основою покроковий рецепт

1. У просіяне борошно додати цукор і сіль.⠀ ⠀ Холодне масло порізати на кубики, додати до борошна і порубати все ножем в крихту.⠀ ⠀ Я роблю це в міксері з допомогою насадки лопатка.⠀ ⠀ В кінці масляну крихту влийте крижану воду і швидко замішайте тісто.⠀ ⠀ Сформуйте з нього кулю і відправте в холодильник на 30 хвилин отлежаться.
2. Тісто можна приготувати заздалегідь, залишити на ніч у холодильнику або при необхідності заморозити.⠀ ⠀ Поки тісто відлежується, підготуйте начинку.⠀ ⠀ Ягоди-фрукти помийте, обсужите, якщо потрібно поріжте на часточки або слайсы.⠀ ⠀ Додати кукурудзяний крохмаль і цукор, акуратно перемішайте. Готово.⠀ ⠀
3. Тісто розкачати в круглий коржик на пергаменті або килимку припыленном борошном.⠀ ⠀ Товщина розкочування 3-5 мм.⠀ ⠀ Розкачуємо від центру до країв. Краю робимо тонший.⠀ ⠀ В центр коржі викладаємо начинку, не доходячи до краю тесту близько 5см. Потім загинаємо краю на начинку, формуючи бортик.⠀ ⠀
4. За бажанням, бортик можна змастити жовтком, щоб підрум’янився.⠀ ⠀ Випікати при 200 градусах приблизно 30 хвилин, +/-.⠀ ⠀ Орієнтуйтеся на свою духовку і золотисто-коричневий колір галети.⠀ ⠀ Готово.💪⠀ ⠀ Дуже смачно.😍⠀