Ангельський бісквіт на білках їжа Ангела

Ангельський бісквіт на білках їжа Ангела простий рецепт. Цей бісквіт також називають “їжа Ангела”, який є повною протилежністю шоколадного торта “їжа Диявола” (він, до речі, теж є в моєму блозі кількома постами раніше). Повітряний, пористий, еластичний, приготований без використання жовтків – ангельський бісквіт стане прекрасною основою для ніжного торта з легким мусом або кремом на вершках. Додайте свіжих ягід і ідеальний десерт готовий.

Інгредієнти

Бісквіт Ø16 см:

Білки – 190 р
Цукор – 110 г
Борошно – 60 г
Крохмаль кукурудзяний – 14 р
Сік лимона – 1 ч. л.

Ангельський бісквіт на білках їжа Ангела покроковий рецепт

1. Ваші білки повинні бути кімнатної температури і ретельно відокремлені від жовтків, т. к. жири ускладнюють збивання білків. Починайте збивати на низько-середній швидкості міксера до стану пивної піни, злегка пишною, з однорідними бульбашками. На цьому етапі можна поступово всипати цукор, продовжуючи взбивать.

2. Як тільки весь цукор введений, увімкніть середньо-високу швидкість і збивайте меренгу до збільшення маси, до посветления. Нам не потрібні тверді піки, меренга повинна бути стабільною, але еластичною, з м’яким дзьобом, щоб сухі інгредієнти легко вмешались.

3. Це займе деякий час, не поспішайте. В самому кінці введіть лимонний сік. Тепер змішайте і просійте крохмаль і борошно, і акуратно вмішайте сухі інгредієнти з допомогою лопатки.

4. Як тільки тісто стало однорідним, припиніть заважати, щоб зберегти його легкість. Викладіть тісто у форму і розгладьте поверхню, випікайте при 170°С близько 40 хвилин. Готовий бісквіт остудіть на решітці догори дном, а після повного охолодження вийміть з формы.

Відео рецепт 👇