Сирне листкове печиво з цукром і корицею

Як смачно зробити Сирну листкове печиво з цукром і корицею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сирне печиво печу, скільки себе пам’ятаю, напевно найулюбленіше в нашій сім’ї, недорого і сердито = смачно! 😂 В радянський час ми його пекли на маргарині, в основному вершковому, зараз частіше на олії.👌 Розповідаю основні нюанси сирного листкового тіста, запам’ятайте, як двічі по два!!! 😉

Інгредієнти

сир, масло, борошно в рівних пропорціях 1:1:1
сир чим сухіше, тим краще.
жирне масло і якісне.
всі інгредієнти повинні бути холодними, масло (маргарин) я подмораживаю в морозилці.

Якщо вас все-таки бентежить відсутність звичного рецепта, напишу граммовку, хоча ще раз повторю – головне знати пропорції, від цього і танцюємо!!!

🔸250г сир 9% ( сухий, розсипчастий)
🔸250г вершкове масло-82%
🔸250г борошно пшеничне в/с
🔸1 яйце
🔸щіпка солі
🔸цукор, кориця

Сирне листкове печиво з цукром і корицею покроковий рецепт

1. Холодне масло рубаємо з борошном, або тремо на крупну тертку. Для з’єднання крихти використовуємо яйце (або пару ложок крижаної води) Короткочасний заміс, поєднали в грудку і все, не вимішувати, це важливо!!! В тесті має бути помітна неоднорідність і структурність, це запорука гарної слоистости.
2. Запам’ятавши цю просту формулу і особливості замісу, вам власне і рецепт не потрібен)) 😂 Найчастіше я печу це печиво рогаликами ( з повидлом , або просто з цукром), вчора захотілося фігурним ножем порізати на квадрати. Розкачувала тісто товщиною приблизно 5 мм, верх змастила яйцем, присипала сумішшю кориці і цукру. Випікати при 200С близько 30 хв, час випічки залежить від розміру та товщини печенья.

3. Борошна можливо піде трохи більше, якщо у вас вологий сир. Холодне масло порубати з борошном (або натерти на крупній тертці, вмочаючи масло в борошно), додати сир, сіль, все швидко перемішати. Яйце (попередньо розбити вилочкою) вливаємо поступово, воно потрібно тільки для зв’язки розсипчастою суміші в грудку. Тісто загорнути в плівку і прибрати в холод на кілька годин. З такого тіста можна пекти не тільки рогалики і печиво , але і пиріжки. Все, начебто нічого не забула)) Писати довше, ніж спекти, чесне слово! 😂🙈