Цукрові пончики на дріжджах

Як зробити Цукрові пончики на дрожжах рецепт простий. Якщо ви стежите за своєю вагою, якщо вважаєте кількість цукру, вуглеводів і жирів…не печіть ці пончики🙄 Але знайте! Ви багато втратите!) по мені так краще з’їсти хоч одну штуку і кайфанути👌 я, звичайно, один пончик з’їсти не змогла…все було як в тумані🙈 Тепер сиджу і думаю – вечері позбавити себе (а можливо і сніданку😐), вийти на пробіжку або…забити😅 як думаєте, який варіант вибрати??) Пончики любите? Я ось в глазурі не дуже, але все одно їх купую, так як звичайні зустрінеш рідко.

Інгредієнти

Борошно 400 р
Цукор 60 г
Сіль 6 р
Дріжджі сухі 6 р
Олію вершкове 30 р
Молоко 180 р
Яйце куряче 1 шт
Ванільний цукор 10 р

Рослинне масло для смаження
Цукор для обсипання

Вихід: 16 шт

Цукрові пончики на дріжджах покроковий рецепт

1. Просіяти борошно, додати цукор, ванільний цукор, сіль, дріжджі і зробити воронку. Підігріти молоко, додати м’яке вершкове масло і яйце. Все збити вилкою, влити в воронку борошна і замісити тісто. Можна зробити в хлібопічці або комбайні. Накрити тісто плівкою і дати підняти в два рази. Займе приблизно час.
2. тісто обім’яти, розділити на 16 шматочків по 47-50 р. Тісто досить липке, тому злегка змащуйте руки маслом, борошна не додавайте. Заздалегідь розрізати пергамент на 16 квадратів. З тіста підкотити колобки і покласти на пергамент. Накрити рушником і дати ще раз піднятися хвилин 20-25.
3. В глибокій сковороді або фритюрниці розігріти достатню кількість масла. Брати кожен квадратик за краєчок і акуратно перевертати колобки в масло. Самі пончики не чіпати руками! Так тісто залишається максимально повітряним. Смажити до золотистого кольору з двох сторін. Ще гарячими обваляти в сахаре.