Ледачий торт Наполеон з листкового тіста у склянці з апельсином

Як смачно зробити Ледачий торт Наполеон з листкового тіста у склянці з апельсином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ЛИНИВЫЙ ТОРТ «НАПОЛЕОН» З МАНДАРИНОВИМ ДЖЕМОМ 🍊 Повітряні коржі… ніжний заварний крем… мандариновий джем… ну ідеальний десерт на новорічний стіл 🎄⠀⠀ ⠀

Інгредієнти

(на 2-3 порції):

Для крему:
✅ 1 яйце
✅ 100 г цукру
✅ 10 г ванільного цукру
✅ щіпка солі
✅ 25 г борошна
✅ 250 мл молока
✅ 25 г вершкового масла ⠀ ⠀

Для мандаринового джему:
✅ 150 г очищених мандарин
✅ 15 г цукру
✅ 1 ч. л. лимонного соку
✅ 15 г кукурудзяного крохмалю
✅ помаранчевий барвник за бажанням ⠀ ⠀

Для коржів:
✅ ~ 300 г листкового тіста⠀ ⠀

Ледачий торт Наполеон з листкового тіста у склянці з апельсином покроковий рецепт

1. Крем:
З’єднуємо яйце, 50 г цукру, сіль, борошно і перемішуємо. У сотейнику поєднуємо молоко, 50 г цукру, ванільний цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко в яєчну суміш. Переливаємо знову в сотейник і варимо до загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою в контакт (так щоб плівка стикалася з поверхнею крему) і даємо повністю охладиться.

2. Мандариновий джем:
Очищені мандарини пробиваємо блендером і виймаємо плівки. Додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо і варимо до загущення. Повністю охолоджуємо. ⠀

3. Коржі:
Розморожуємо і розкачуємо листкове тісто. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Даємо охолонути подрібнюємо в блендері. ⠀

4. Збираємо тортик за принципом: корж 👉🏼 крем 👉🏼 мандариновий джем і т. д. Ставимо проникати в холодильник на 1 годину!

Відео рецепт 👇