Густа карамель з цукру, вершків та желатину

НЕРЕАЛЬНА КАРАМЕЛЬ 😍. ❌100% без грудочок 💯 ✅дуже густа і дуже смачна😋 Я ГОТОВА ПОДІЛИТИСЯ З ВАМИ ЦИМ РЕЦЕПТОМ 🙌 Як зробити Густу карамель з цукру, вершків та желатину рецепт простий.

Інгредієнти

Для отримання ~ 280 гр:
✅цукор 120 гр
✅глюкозний сироп 50 гр
✅вода 1 ст л
✅вершки 33% 120 гр
✅желатин 2 гр + 12 гр води
✅вершкове масло 60 гр

Густа карамель з цукру, вершків і желатину покроковий рецепт

1. Желатин заливаємо водою (12 Гр) і залишаємо набухати. у каструлі змішуємо цукор, сироп і воду, перемішуємо і варимо до бурштинового кольору. вершки доводимо до кипіння (але не кип’ятимо ! можна в мікрохвильовці) і додаємо до сиропу. якщо у вас маленька каструля або ви збільшили кількість інгредієнтів, обов’язково вливайте вершки в 2 етапи !

2. т. к. маса сильно збільшується і піниться . чекаємо ~1 хвилину і ретельно перемішуємо. переливаємо карамель і остуджуємо до 45-50’С. додаємо желатин, перемішуємо. якщо Вам потрібна м’яка карамель, желатин можна не додавати. також можна регулювати кількість желатину для отримання потрібної консистенции.

3. додаємо вершкове масло і пробиваємо карамель блендером. перелити в баночку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на зберігання; або до загустіння і відразу используем.

Відео рецепт 👇