Єгипетський пиріг фытыр з заварним кремом

Як смачно зробити Єгипетський пиріг фытыр з заварним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Форма 24 см
1 яйце
1/2 ч. л солі
1/2 ч. л дріжджі сухі
1 ст. л цукор
250 мл молоко
500 гр борошно
180 гр масло вершкове ( для змащування тіста)м’яке

Крем:
1 яйце
3 ст. л кукурудзяного крохмалю
1 ст цукру
500 мл молоко

Єгипетський пиріг фытыр з заварним кремом покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо сіль, цукор , дріжджі, яйце добре перемішали. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Даємо йому відпочити 10 хвилин. Ділимо тісто на дві частини, одна більша за іншу. Розкачуємо тісто в тонкий лист приблизно 1 мм . Змащуємо м’яким маслом. Важливо мало м’яким маслом, а не розтопленим . Скачуємо в рулет щільно ,защипуємо краю . Скручуємо в равлика і прибираємо в пакет ,далі в холодильник на 2 години. З другою частиною тіста робимо теж самое.

2. Зробимо крем. Змішуємо всі крім молока, додаємо трохи молока добре все розмішали . Далі все інше молоко і ставимо на невеликий вогонь. Заважаємо постійно ,варимо до перших бульбашок. Крем повинен загуснути. Вимикаємо і переливаємо в іншу чашку ,накрывшем зверху пакетиком в контакт. Щоб не заветрелся. Залишаємо остигати. Форму змастили соняшниковою олією. Дістаємо тісто . Беремо ту частину що менше і розгортаємо її. Не мнучи тесто.

3. Розповісти потрібно так щоб були бортики. Викладаємо тісто і в нього крем. Розкачуємо другий шматок тіста . Викладаємо зверху і заправляємо краю вниз за край нижнього тесту як на відео. Змащуємо пиріг жовток + 1 ч. л молока. Робимо в багатошаровій дірочки ножем і ставимо випікатися 160 гр 40-50 хвилин. Дістаємо, даємо охолонути. Посипаємо цукровою пудрою за бажанням і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇