Як зробити Лимонний кекс з маком і цукровою глазур’ю рецепт простий 🍋. Кекс готується на раз-два-три, виходить злегка вологим за рахунок рослинної олії , дуже ніжний і ароматний 🍋 Готуйте обязательною
Інгредієнти
3 яйця
180-200 г цукру
1 склянку сметани 15-20% (стакан об’ємом 250 мл)
Щіпка солі
2 ч. л. без гірки розпушувача
230 г борошна
100 мл рослинного масла
Цедра 1 лимона
1 ст. л лимонного соку
1 ст. л маку (за бажанням)
Лимонний кекс з маком і цукровою глазур’ю покроковий рецепт
1. Змішати борошно, сіль і розпушувач. До яйцям додати цукор і сметану, злегка збити віночком. Далі додати олію, мак, лимонний сік і лимонну цедру, знову перемішати і додати муку.
2. Перемішати до зникнення грудочок і вилити тісто у форму, змащену маслом (у мене форма з антипригарним покриттям, я злегка сбрызнула раст. маслом.
3. Випікати при 180 С протягом 1 години, до темно-золотистого кольору! Дати охолонути у формі і за бажанням прикрасити глазур’ю: в підлогу склянки цукрової пудри, додати 2 ст. л лимонного соку, перемішати і нанести на кекс!
Відео рецепт 👇