Пончики Берлинеры з заварним кремом

Пончики/пампушки/берлинеры з заварним кремом рецепт простий. Це маленькі калорійні бомби, але які ж вони смачні!

Інгредієнти

на 9 пончиків:

Тісто:
• 250г борошна
• 120мл теплого молока
• 50г цукру
• 7г сухих дріжджів
• 30г вершкового масла розм’якшеного
• 1яйцо
• олія для смаження без запаху
• цукрова пудра для обвалювання

Заварний крем:
• 370мл молока
• 70г цукру
• 15г борошна
• 15г кукурудзяного крохмалю
• 3 жовтки
• 1/2ч.л ваніліну і щіпка солі

Пончики Берлинеры з заварним кремом покроковий рецепт

1. В чаші міксера або вручну змішуємо борошно з дріжджами. У мисці з’єднуємо молоко, цукор і яйце, перемішуємо. ⠀ Вливаємо суміш у чашу з сухими інгредієнтами, замішуємо тісто. Як тільки воно почне збиратися в грудку, додаємо вершкове масло, знову вымешиваем.
2. Накриваємо чашу харчовою плівкою і відправляємо на расстойку в тепле місце на 1 годину. ⠀ Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1,5 см і вирубкою вирізаємо кружечки. Накриваємо їх плівкою і залишаємо на расстойку на 20 хв. ⠀
3. Піднялися шайбочки тесту опускаємо в гарячу олію і смажимо до золотистого кольору з обох сторін (середній вогонь). Викладаємо на паперовий рушник. ⠀ Молоко доводимо до кипения.
4. Жовтки збиваємо з цукром, ванільним екстрактом і дрібкою солі. Вводимо борошно і кукурудзяний крохмаль, перемішуємо. ⠀ Наливаємо гаряче молоко, жовтки, перемішуємо і в кухлик на плиту.
5. Заварюємо крем, постійно перемішуючи, на середньому вогні. ⠀ Начиняємо заварним кремом пончики і обвалюємо в цукровій пудре.