Домашнє печиво з вівсяних пластівців з горіхами

Як зробити смачне і Ароматне домашнє печиво з вівсяних пластівців з горіхами рецепт. В давні часи було дуже популярне печиво з вівсяних пластівців. Печиво таке смачне і корисне, що його можна їсти навіть тим, хто страждає від захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту або інших проблем зі здоров’ям. Вівсяне печиво можна по праву віднести до дієтичних продуктів.
Сьогодні хочу поділитися рецептом вівсяного печива з горішками. Печиво виходить дуже ароматне і хрусткі. Готується таке печиво дуже швидко смак просто чарівний. Для приготування мені знадобиться 1 яйце, м’яке вершкове масло 100 грам, 120 грам цукру, цедра 1 лимона, 1 чайна ложка кориці, вівсяні пластівці 1 склянку, борошно 100 грам, 0.5 чайної ложки солі, 1 чайна ложка розпушувача, горішки 60 грам.

Інгредієнти

горіхи, мигдаль 60 гр
масло кімнатної температури 100 гр
цедра 1 лимона
вівсяні пластівці 1 склянку
борошно 100 гр
кориця 1 ч ложка
0,5 ч ложки солі
розпушувач 1 ч. ложка без гірки
цукор 100 гр
яйце 1 шт

Домашнє печиво з вівсяних пластівців з горіхами покроковий рецепт

1. В ємність де я буду замішувати тісто я вбиваю одне яйце, додаємо пів чайної ложки солі, додаю 120 грам цукру змішаних з 1 чайною ложкою кориці. Я дуже люблю пряні аромати якщо потрібно печиво ніжніше (наприклад діткам) можна кинути пів чайної ложки кориці. Цю суміш я змішую віночком. Подивіться, який гарний колір получается.

2. Наступним етапом я додаю вівсяні пластівці, пластівці попередньо перебила в кавомолці, і знову все добре перемішую. Далі додаю масло кімнатної температури, для цієї порції мені потрібно 100 грамів масла. На дрібній тертці я натерла цедру одного лимона, дуже важливо знімати тільки жовту частину шкірки лимона, до цедрі я додаю горішки, я взяла мигдаль, таке печиво можна робити з будь-якими горіхами або ж з изюмом.

3. Горішків мені знадобилося приблизно 60 грам. Я їх теж попередньо перебила на кавомолці. І останнє додаю борошно, борошна мені знадобилося сто грам це приблизно дві третини склянки. На борошно я висипаю одну чайну ложку розпушувача, і все добре перемішую. І в кінці я переходжу на заміс руками, тісто виходить дуже щільне і фактурное.

4. Завдяки кориці колір дуже апетитною, тісто чудово тримає форму і не розпадається. Тепер я формую печеньки. Я підготувала деко з пергаментним папером. Спочатку я беру трохи тіста і скачуємо в кулю, потім трохи його приплюскую, і роблю красиву, рівну круглу форму.

5. Тісто прекрасною консистенції, і його легко формувати руками. Духовку розігріту до 180 градусів і відправляю печиво на 20 хвилин. Печиво вийшло дуже хрустким і ароматним. Структура пориста і повітряна, у розрізі видні шматочки горішків. Дуже рекомендую спробувати таке домашнє вівсяне печиво!