Шоколадні профітролі з заварного тіста з кремом дипломат

Шоколадні профітролі з заварного тіста з кремом дипломат простий рецепт. Вийшло надзвичайно ніжно і дуже смачно 👌 Це потрібно обов’язково спробувати🥰

Інгредієнти

Заварне тісто на 15-16 шт
80 г молоко
80 г – вода
70 г вершкового масла
З г – сіль
5 г – цукор
60 г-борошно з високим вмістом білка ( від 11 г)
25 г какао
140 г (приблизно 3 шт)

✔️
Крем для начинки я використовувала по класиці заварний. ( Дипломат)

✔️Молоко -125 р
✔️вершки 33-35%-125 р
✔️Цукор -50 р
✔️Яйця ( жовтки)-3 шт
✔️Крохмаль -20 р
✔️Масло вершкове-30 г
✔️Вершки 35%-70 г ( для збивання) окремо
Якщо хочете шоколадний крем , додайте
шоколад -60 г у заварную основу попередньо розтопивши його.

Шоколадні профітролі з заварного тіста з кремом дипломат покроковий рецепт

1. В невелику каструлю налийте воду і молоко, додайте сіль, цукор, масло і доведіть до кипіння на середньому вогні. Постійно помішуючи лопаткою, всипте просіяне борошно і какао. Вимішуйте до отримання маси однорідної консистенції легко відстає від стінок і дна сковороди. Масу зняти з вогню і помістити в діжу міксера поступово заважаю насадкою лопата.

2. Додавайте «меланж» яєць і ретельно перемішуйте до отримання маси однорідної консистенції. Правильно вымешанная маса повинна ліниво стікати з лопатки утворюючи трикутник. Тісто перекладіть в кондитерський мішок. Дайте йому відпочити при кімнатній температурі близько 2 годин або в холодильнику 1 годину. Акуратно отсадите на пергамент «помпушки». Випікати в попередньо розігрітій духовці при 150°С. Приблизно 40-45 мин.

3. Крем для начинки.
Жовтки з’єднати з цукром і крохмалем (дуже ретельно перемішати). У сотейник з’єднати вершки, молоко і ванільний екстракт. Довести до кипіння. Вилити на жовткову суміш дуже акуратно. Тепер молочно-жовткову суміш процідити(це важливо ☝️) назад в сотейник і заварити крем. Постійно помішуючи. Зняти з вогню і додати вершкове масло. Перемішати, перекласти в миску, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник для стабілізації. Мінімум на 3-4 години. Холодні вершки збити до щільності. З’єднати заварний крем і сливки.

Відео рецепт 👇