Різдвяні штоллени з родзинками в духовці

Довгоочікуваний рецепт штоллен! Не забудьте сказати «спасибі» у коментарях і порадувати близьких ароматною випічкою 🎄 З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 штоллен середнього розміру. Як зробити Різдвяні штоллени з родзинками в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

500-550 г борошна
100 г вершкового масла
4 г сухих дріжджів
120 г яйця (приблизно 2 шт)
250 – 300 г цукатів/сухофруктів (у мене світлий родзинки, біла сушена черешня і горіх фундук)
250 г молока
20 г масла авокадо
50 г цукру
2 г солі
Мелені спеції за бажанням: кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх
Цедра половини лимона
Ароматний алкоголь для замочування сухофруктів
Цукрова пудра для прикраси—–

Різдвяні штоллени з родзинками в духовці покроковий рецепт

1. Замочуємо сухофрукти в окропі, алкоголь і додаємо цедру. Залишаємо на 2-3 години. Змішуємо борошно, спеції, дріжджі, тепле молоко, розм’якшене вершкове масло і яйця. Вимішуємо тісто, спочатку 4-5 хвилин на низькій швидкості. Потім збільшуємо швидкість до середньої і вимішуємо ще 8-10 минут.

2. Додаємо масло авокадо @newzealand_avocadooil_russia, вимішуємо ще хвилинку. Віджимаємо сухофрукти, виливаємо сироп в окрему ємність. Додаємо сухофрукти в тісто вимішуємо ще 1-2 хвилини. Залишаємо тісто в теплому місці на 45 хвилин, накриваємо плівкою або полотенцем.

3. Формуємо штоллени, залишаємо на 45 хвилин в теплому місці. Обмазуємо заготовки жовтком і випікаємо при 180С протягом 45-50 хвилин (час випікання залежить від вашої духовки). Дістаємо з духовки, охолодити, просочуємо сиропом і відразу посипаємо пудрой.

Відео рецепт 👇