Як зробити Квіти з зефіру своїми руками майстер клас в домашніх умовах рецепт простий.
Інгредієнти
Важливо: Якщо ви будете готувати ручним міксером, всі інгредієнти потрібно ділити на 2
Меренга:
В діжу міксера:
Білок 65 грам
Цукор 65 грам
Лимонна кислота 2-3 грама
Для сиропу:
Вода 100 грам
Агар-агар 6-7 грам
Ягідне пюре: журавлина + полуниця 150 грам
Цукор 250 грам
Сироп глюкози 25 грам
Квіти з зефіру своїми руками майстер клас покроковий рецепт
1. В сотейнику з товстим дном змішати воду і агар-агар, поставити на середній вогонь і дочекатися, поки сироп перетвориться в гель, потім додати цукор, ягідне пюре і сироп глюкози. Варити сироп, постійно помішуючи, до температури 104-105 градусів або від моменту закипання 4 минуты.
2. Сироп повинен стати густим і стікати з лопатки тонкою ниточкою, якщо її підняти вгору. За хвилину до готовності сиропу потрібно почати збивати білок на середній швидкості, 3 заходу додаючи в нього сахар.
3. Білок збиваємо на самій високій швидкості міксера до твердих піків і починаємо тонкою цівкою вливати сироп. Збиваємо масу до готовності. Важливо працювати швидко так як зефір починає стабілізуватися вже при 40 градусах.