Абрикосовий Зефір заварний на агар агарі

Привіт! Сьогодні я приготую абрикосовий зефір заварний на агар агарі в домашніх умовах рецепт простий. Не забудьте підписатися на канал і включити повідомлення, щоб першими отримувати повідомлення про нові відео. Приємного перегляду!

Інгредієнти

Кількість агару іншої сили:
– силою 900 – 7 р
– силою 700 – 9 р

Білок яйця – 35 р
Цукор – 35 р
Лимонна кислота – 1,5 м або 1/3 ч. л.

Сироп
Пюре м’яких абрикосів – 80 р
Цукор – 140 г
Агар силою 1200 – 5 р
Вода питна – 100 г

В 100 г – 260 ккал
Вихід – 7 штук, діаметром 5-6 см

Абрикосовий Зефір заварний на агар агарі покроковий рецепт

1. Стиглі м’які абрикоси звільнити від кісточок і подрібнити блендером в максимально однорідну масу. За бажанням можна протерти через сито, щоб прибрати шкірку. Питну воду з’єднати з агаром, цукром і абрикосовим пюре. Граммовки для агару різної сили залишу під відео. Завчасно підготувати кондитерський мішок з насадкою і аркуш паперу для випічки або силіконовий килимок цукор з’єднати з лимонною кислотою і перемешать.

2. Яєчний білок кімнатної температури збити в максимально однорідну піну, без великих бульбашок, не припиняючи збивання, додати цукор з лимонною кислотою невеликими порціями збільшити швидкість міксера до максимуму і збити білок до стійких піків. Посилання на рецепт зефірного торта залишу під відео. Сироп нагріти до кипіння, постійно розмішуючи. Кипіння має бути активним. Встановити термометр і нагрівати розмішуючи до температури 104-106 градусів Цельсия.

3. Зняти з вогню і безперервно збиваючи білок, влити сироп, намагаючись не потрапляти на віночок і стінки миски. Збільшити швидкість на максимум і збивати, поки маса не стане густою і щільною, буде впевнено триматися на віночках. Без зволікання перекласти в підготовлений мішок і відразу відсадити на папір заготовки бажаного размера.

4. І форми залишити при кімнатній температурі на 10-15 годин для стабілізації з’єднати заготовки попарно обсипати цукровою пудрою, можна з додаванням какао-порошку зефір виходить мега повітряним і ароматним. За бажанням можна додати трохи помаранчевого барвника в сироп, для більш інтенсивного кольору. Зберігайте зефір при кімнатній температурі до 5 діб у закритій таре.