Яблучний ПП торт без лактози, без глютену, без яєць і без горіхів

Як зробити дуже смачний Яблучний ПП торт без лактози, без глютену, без яєць і без горіхів рецепт простий. Сьогодні я покажу вам, як приготувати смачний веганські тортик з чудовим ароматом запечених яблук і кориці. У цьому торті немає цукру, яєць, молока і молочних продуктів, горіхів і какао, що робить його особливо цінним для дітей і дорослих з алергією. І, в цьому ж відео я покажу як можна приготувати яскраві мармеладкі для декору торта.

Інгредієнти

ККал 165,6, Б 2,4, Ж 0,8, У 38,2
Вага торта 1750 р

Інгредієнти для коржів:
Борошно зеленої гречки (або будь-яка інша) 150 г
Кукурудзяний крохмаль 20 р
Розпушувач 10 р
Банани 440 р
Фініки 240 р
Мінеральна вода (сік) 150 г

Інгредієнти для крему (970г = 3*190г між коржами + 70г на верхній корж + 330г на покриття):
Яблука смачні 1500 р
Фініки 200 р
Кукурудзяний крохмаль 45 р
Кориця 1 ч. л.

Інгредієнти для журавлинного мармеладу:
Журавлина 110 р
Натуральний сироп без цукру 40 р
Агар-агар 4 г

Яблучний ПП торт без лактози, без глютену, без яєць і без горіхів покроковий рецепт

1. Отже, для коржів насамперед потрібно промити і замочити в окропі 240 грам фініків. Замочуємо приблизно на 10 хвилин до м’якості. Тим часом змішуємо сухі інгредієнти. 150 грам борошна, у мене це борошно з зеленої гречки. Якщо ви не пробували використовувати цю муку – дуже рекомендую, у неї всупереч очікуванням немає присмаку гречки, вона не містить глютен, і чудово поводиться в випічці. Але можна використовувати і будь-яку іншу цільнозернове борошно або їх суміш. На вівсяної, пшеничної або полбяной борошні коржі вийдуть трохи пишніше. І додаємо сюди 20 грам кукурудзяного крохмалю і 10 грам розпушувача. Змішуємо сухі інгредієнти. І тепер підготуємо рідкі інгредієнти. Нам знадобиться 440 грам бананів, це приблизно 4 середніх банана. І фініки, очищені від кісточок. Подрібнюємо все це блендером в однорідну масу. Ось таке солодке пюре вийшло. Перекладаємо його в чашу і можна додавати інші ингредиенты.
2. Це 150 грам мінералки і всі сухі інгредієнти. Ретельно перемішуємо. Замість мінералки тут можна взяти будь сік без цукру, наприклад яблучний тут буде відмінно виглядати. Ось таке виходить тісто, досить густе. Ми будемо випікати з нього 4 коржа діаметром 16 див. При такій консистенції тесту можна скористатися ось таким способом. Викладаємо чверть тесту в кільце і розрівнюємо. Акуратно піднімаємо кільце і вуаля, рівний коло готовий. Також чинимо з усім іншими коржами. На двох деках легко поміщаються 4 коржа. Випікаємо 45 хвилин при 180С. Ось такі коржики у нас виходять. Вони майже не піднімаються, мають вологу текстуру та насичену солодкість. Охолоджуємо до кімнатної температури, пакуємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику до готовності крему. Для крему нам знадобиться 1,5 кг яблук. Нарізаємо їх довільно, тут наша мета просто позбутися від серцевинки. Яблука обов’язково потрібно вибирати вкусные.

3. Особисто мені подобаються з кислинкою, можуть бути вони просто солодкі. Але найголовніше, щоб вони не були невдалими, це сильно погіршить смак торта. У цьому торті запечені яблучка дають нам дуже яскравий смак. Викладаємо на деко, у мене вийшло 2 дека, і випікаємо при температурі 180 ° С близько 30 хвилин. Час буде різний для різних яблук, краще орієнтуватися на готовність. Готові яблука дуже м’які, і починають виділяти сік. На смак вони відразу стають солодкими. І від них йде просто приголомшливий солодкий аромат запечених яблук. Перекладаємо яблука в чашу або в блендер. І для крему нам ще знадобиться 200 грам фініків. Вони були помиті і замочені в окропі приблизно на 10 хвилин. Очищаємо їх від кісточок і перекладаємо до яблук. Тепер всю цю масу потрібно ретельно подрібнити. Я скористаюся заглибним блендером, подрібнюємо до однородности.
4. Процентне співвідношення фініків і яблук можна змінювати. Якщо ви любите якнайсолодше, то спокійно можете взяти і 300 і 400 грам фініків, відповідно зменшивши вагу яблук. В моєму рецепті солодкість середня, помірна. Ось така маса у нас вийшла. Для повної гладкості крему потрібно ще перетерти крем через сито. Якщо ви цього раніше не робили, то будьте готові до того, що це самий затяжний етап приготування торта. Процес йде не дуже швидко, хвилин 15 напевно потрібно щоб весь цей крем пропустити через сито. Якщо вас це налякало, можна і не робити цього, просто крем в цьому випадку буде не ідеально гладкий. Ось така густа маса залишається при перетиранні, все це дрібні шкурки від яблук і фініків. Перетираємо таким же способом все інше пюре. А в ковшике у нас виходить ідеально гладке по консистенції і дуже смачне пюре. Саме час звіритися за вагою, приблизно тут має вийти 1 кг пюре. Додаємо до нього 45 грам кукурудзяного крохмалю і 1 ч. л. корицы.
5. Перемішуємо вінчиком. Потрібно ретельно промешать всі грудочки крохмалю. І цей крем ми будемо уварювати на середньому вогні, постійно помішуючи, до легкого загусання і потемніння. Це приблизно 3-5 хвилин після закипання. Дивіться, в процесі варіння крем став темніше і трохи прозоріше. По вазі після уварювання залишилося 970 грам крему. Консистенція ось така, вже зовсім не рідка, але і не занадто густа, крем досягне ідеальної консистенції у холодильнику. Перекладаємо крем кондитерські мішки. Принаймні у мене в один мішок весь обсяг не влазить, тому я розділила його на 2 частини. Перша йде до наповнення торта, тут 640 грам крему. А друга частина піде на покриття, тут 330 грам крему. Якщо раптом у вас загальна вага крему відрізняється від мого, то розділіть його пропорційно. Важливо тільки, щоб крему на покриття вийшло не менше 280 грам. Зберігаємо крем в холодильнику. Для складання торта дістаємо коржі, нам потрібно трохи їх підрівняти. Приміряємо кільце, якщо потрібно, то обрізаємо край. І зрізаємо верхівку. Ці коржі майже рівні, тому я зрізаю тільки самий верх, дуже тонкий слой.

6. Так вчиняємо з кожним млинцем. Тепер можна приступати до складання торта. На підкладці варто кільце діаметром 16 см, всередині нього прокладена ацетатна стрічка, це необов’язково в даному випадку, але з нею зручніше. На середину підкладки наносимо трохи крему, щоб зафіксувати торт. І викладаємо перший корж. Просочувати коржі не потрібно, вони точно не будуть сухими. І покриваємо корж хорошим шаром крему. 190 грам крему у нас піде на кожен корж. Розрівнюємо лопаткою. До речі, крем тут кімнатної температури, остуджувати його перед складанням немає необхідності. Викладаємо другий корж. Важливо коржі ретельно притискати, щоб вони добре з’єдналися з кремом. Збірка тут дуже проста, корж-крем-корж-крем. Не забуваємо вирівнювати шар крему і добре притискати корж. Верхній корж покриваємо залишилися кремом. У мене залишилося 70 грам. Теж разравниваем.
7. Вкриваємо торт харчовою плівкою і залишаємо його в холодильнику настоюватися мінімум на 5 годин, а краще на ніч. І, я вам покажу, як приготувати яскраві мармеладкі для прикраси нашого тортика. Для цього нам знадобиться 110 грам журавлини і 40 грам натурального сиропу без цукру, у мене це сироп топінамбура. Подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо сюди в 4 грама агар-агару і ретельно розмішуємо. Варимо пюре, постійно помішуючи.. Нам потрібно ретельно прокип’ятити його 1-2 хвилинки. Все готово. Тепер потрібно швидко підготувати форми для мармеладок, поки пюре не застигло. Я злегка змащую маслом форми, підійде будь-яке. Заповнюємо. Тут, до речі, легко можна обійтися і без формочок. Для цього викладіть масу на плоску поверхню і розрівняйте. А після застигання вирежіте будь-які фігурки. Агар-агар застигає при кімнатній температурі. Чекаємо повного застигання і дістаємо мармеладкі. У мене ці формочки дуже примхливі з тонкими ділянками, і не всі мармеладкі дістаються ідеально рівними, деякі трохи повреждены.

8. Щоб цього уникнути потрібно робити більш щільний мармелад, додавши в 1,5 рази більше агар-агару, але я таке не дуже люблю. Тому обіграю ці мармеладкі красиво. Отже, наш торт настоявся. Знімаємо кільце і ацетатную стрічку. Чим прекрасна збірка в кільці, торт відразу вже ідеальної форми, можна відразу прикрашати і подавати. Але я все-таки покрою його шаром крему. Невеликий отвір в кондитерському мішку, менше сантиметра. І покриваємо торт, починаючи знизу, рухаємося вгору по спіралі. Покриваємо верхівку. Крему вистачає рівно на такий торт. Вирівнюємо зверху. І збоку. Знову зверху. І знову збоку. Так, поки не доб’ємося рівною циліндричної форми. Тепер можна приступати до прикраси торта.
9. Викладаємо спочатку великі деталі, у мене це мармеладкі і великі цукерки. Я використовую веганські цукерки Санрайз, вкриті кокосової борошном, їх рецепт вже є на моєму каналі. Далі розміщуємо елементи середньої величини. Нерівні мармеладкі я розрізала навпіл і вони будуть стояти так, ніби половина мармеладкі стирчить з торта. Доповнюємо декор свіжими ягідками, якщо є, у мене це вишня. І об’єднуємо композицію самими дрібними елементами, у мене це пелюстки мигдалю. Спочатку я розставляю цілісні пелюстки, так як, якщо я їх просто насыплю, в основному вони впадуть з торта.

10. І частина пелюсток я ламаю в крихту і посипаю зверху. Ну і трохи сублімованої малини теж посипаю. Ось такий милий тортик у нас вийшов. Давайте його разрежем. Дуже ніжний крем, легко ріжеться. Ось такий цей тортик всередині. Рівні акуратні коржі. Тортик дуже солодкий, смачний і соковитий! Запечене яблуко дає злегка карамельний відтінок смаку, але і свою кислинку теж віддає. А кориця доповнює торт своїм прекрасним ароматом! Цей торт точно сподобається любителям фруктів і тим, хто любить пиріг Шарлотка. Якщо це відео виявилося для вас цікавим і корисним, ставте лайк та діліться ним з друзями! І, підписуйтеся на мій канал, якщо ви цього ще не зробили! Поки!