Запечені Індичі шиї з овочами в духовці

Як смачно зробити Запечені Індичі шиї з овочами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Індичі шиї, запечені з овочами. Це доступний, недорогий продукт, незвичайно ніжний і дуже смачний.

Інгредієнти

Індичі шиї — 1200 м;
Морква — 200 г;
Ріпчаста цибулю — 200 р;
Корінь селери — 100 г;
Часник — 3 зубчики;
Сметана жирна — 150 г;
гаряча Вода — 150 мл;
Коріандр мелений — 1 ч. л.;
Лавровий лист — 1-2 шт;
Запашний перець — 6 шт.;
Чорний перець горошком — 10 шт;
Для гостроти (якщо любите) або кайєнський перець чилі — за смаком;
Сіль — 1,5 ч. л., або по смаку;
Рафінована рослинна олія для смаження;
Пшеничне борошно для панірування — 3 ст. л.

Запечені Індичі шиї з овочами в духовці покроковий рецепт

1. Шиї промити, висушити паперовими, кулінарними рушниками. Розрізати упоперек, по шийним хребцям, приблизно однаковими шматками, товщиною 5 див. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кубиком. Моркву очистити, нарізати великою соломкою. Кореневий селера очистити, нарізати великою соломкою. Зубчики часнику очистити, розчавити ножем, трохи подрібнити. ⠀

2. Шматочки шиї панірувати в борошні і обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинною олією до красивого рум’янцю. Відкласти в сторону. ⠀ На тій же сковороді обсмажити на сильному вогні (на 8 з 9), на рослинному маслі ріпчасту цибулю, через пару хвилин, додати моркву і селеру, ще через хвилину часник, коріандр, запашний і чорний перець горошком, лавровий лист, гострий перець, половину соли.

3. Перемішати, прогріти ще хвилину, прибрати з вогню. ⠀ У вогнетривку форму за розміром, викласти овочеву піджарку, трохи розрівняти. Зверху викласти обсмажені шматочки індичої шеи.

4. Сметану з’єднати з гарячою водою, розмішати і влити у вогнетривку форму, посолити залишилася сіллю. Форму щільно накрити фольгою, поставити в розігріту до 200°С духовку, запікати 30 хвилин, потім зменшити температуру до 180°С і запікати ще протягом 2 годин. ⠀

5. Можна приготувати швидше. Перекласти всі інгредієнти в каструлю з товстим дном або чавунну гусятницю. Довести до кипіння, тушкувати на середньому вогні (на 5 з 9) під кришкою, 1,5-2 години. ⠀

6. Індичка повинна добре розвариться, стати ніжною, легко відділятися від кісток. На гарнір можна подати відварну гречку, рис або картопляне пюре. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇