Курка по тайськи з овочами

Роблю з вами рецептом курки в тайському стилі з овочами. На гарнір буде рис відварний.

Інгредієнти

Для цього нам знадобиться:
Куряче філе 1 шт (200-250 гр)
Томати Черрі 80-100 гр
Баклажан 60-80 гр
Кабачок 60-80 гр
Авокадо 50 гр (половинка)
Часник 2 зубчики
Чилі свіжий 1/3 від цілого
Сіль, перець
Кокосове молоко 120-150 мл
Вода 100 мл
Свіжа кінза 2-3 гілочки
Лайм 3-4 часточки (1/2 лайма)
Рис відварний 200 гр (басмамі у мене)

Курка по тайськи з овочами покроковий рецепт

1. Курку потрібно гарненько посипати спеціями. Так як ми готуємо в тайському стилі, а там все на спеціях зав’язано. Тому не шкодуємо. Починаємо смажити курку і паралельно готувати овочі. І після будемо по черзі додавати їх на сковороду і обсмажувати (баклажан/кабачок/томат). Коли вже додали овочі, можна прибрати куряче філе зі сковороди, щоб не горіло. Тепер додаємо часник і Чилі. І смажимо ще пару минут.
2. Коли ви додаєте Чилі відразу, на початку приготування, то ступінь гостроти біля вашого страви буде набагато вище. А якщо додавати так, як у мене в рецепті, тоді гострота буде поступовою і наростаючій. І страву можна буде спокійно їсти))) Далі. Куряче філе смажене нарізаємо під кутом і викладаємо збоку від овочів і заливаємо все гарячою водою (бульйоном. Що буде у вас). Включаємо плиту на максимум і даємо закипеть.
3. Тепер знову трохи додамо спеції (сіль, цукор, перець). Після, коли вода випарується будемо додавати кокосове молоко. В кінці зверху викладаємо авокадо і відправляємо в духовку на 10 хвилин при 200 градусах (духовка заздалегідь була розігріта). Можна звичайно і без духовки. Теж смачно. Просто саме процес запікання робимо м’ясо і овочі ще вкуснее.
4. Тим більше, коли все це покрито кокосовим молоком👌 Через 10 хвилин дістаємо з духовки. Тепер залишилося підігріти рис. І викласти наше блюдо на тарілку. І спробувати його🤤 Прикрасив часточками лайма і рубаною кінзою. Також можна додати ще трохи кунжутного масла, якщо воно у вас є. Всім смачної їжі😉