Лобіо з червоної квасолі з волоським горіхом

Як смачно зробити Лобіо з червоної квасолі з волоським горіхом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Лобіо — дуже смачне, пісне блюдо грузинської кухні, а також загальна назва для квасолі в цілому (як зеленої, стручкової, так і в зернах).

Інгредієнти

Квасоля суха, червона — 250 г;
Цибуля ріпчаста — 120 г;
Волоський горіх — 60 г;
Часник — 3-4 зубчики;
Винний оцет (6 %) — 1,5 ст. л.;
Кінза свіжа — 80-100 г порізаної зелені;
Коріандр мелений — 1 ч. ложки;
Суміш спецій «Хмелі-сунелі» — 1 ч. л.;
Суміш спецій «Уцхо-сунелі» — 1 ч. л.;
Чорний мелений перець — 1/3 ч. л.;
Сіль — за смаком.

Лобіо з червоної квасолі з волоським горіхом покроковий рецепт

1. Квасолю замочити у великій кількості холодної води на ніч. Воду злити, квасоля промити і залити знову, свіжою водою. Варити до готовності, до м’якості на повільному вогні близько години. ⠀ Квасоля вбирає багато води, тому її не повинно бути мало. Солити квасоля краще хвилин за двадцять до готовності, акуратно, оскільки відвар ми будемо использовать.

2. Коли квасоля приготується, злити і зберегти частину відвару. ⠀ Волоський горіх дрібно подрібнити в блендері, м’ясорубці, або в ступці. Кінзу промити, нарубати разом зі стеблами не дуже дрібно. Цибулю і часник нарізати дрібним кубиком. ⠀ Спочатку обсмажити цибулю на рослинній олії до прозорості та легкого рум’янцю, потім додати часник, «Хмелі-сунелі», «Уцхо – сунелі», мелений кориандр.
3. Перемішуючи, тушкувати пару хвилин. Прибрати з вогню. ⠀ Потрібно, щоб вийшла рідка, кашоподібна маса, залишок відвару використовувати за необхідності, якщо маса стане занадто густий. ⠀ Нагріти. Товкачиком розчавити частина квасолі, частину залишити цілою (можна залишити як є). Додати обсмажену цибулю з часником, волоський горіх, чорний перець і перемішати. ⠀

4. Вивести баланс по смаку солі, якщо любите гостре — додайте гострий або кайенский перець за смаком. ⠀ Томити на повільному вогні, помішуючи, 8-10 хвилин, додаючи за потребою відвар. Додати рубану кинзу, перемішати і відразу ж прибрати з вогню. Дати постояти кілька хвилин для загущення та обміну смаків на залишковому теплі. ⠀

5. Подавати в автентичній глиняній мисці, прикрасивши зеленню кінзи. Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳 ⠀ P. S. Нагадую, якщо є проблеми з травленням, а з бобовими це не рідко відбувається, рекомендую додавати індійську спецію асафетіду на кінчику ножа 😉

Відео рецепт 👇