Мусака з баклажанами, фаршем, помідорами і перцем

Як зробити мусаку з баклажанами, фаршем, помідорами і перцем рецепт простий. Як ви всі, напевно, знаєте мусака по суті овочева запіканка з м’ясом, але я, звісно, зроблю з неї корисне і не таке жирне блюдо, як готують його на Близькому Сході, але повірте, від цього вона буде не менш смачна🙌. Гаряча, смачна, соковита, вона складається з декількох шарів: м’ясисті баклажани, заправлені оливковою олією, ніжний томлений форш, помідори, перець, трохи томатного соусу і тягнеться сир😋. Любителі баклажанів і овочів точно оцінять 🥰😋

Інгредієнти

– 350 г яловичого фаршу
– 2 помідори
– 2 шт баклажана
– 2 невеликих цибулини
– 1 болгарський перець
– 1 ч. л сухого часнику або 2 зуб свіжого
– 200 мл протертих томатів або розведена водою тому.паста.
– Сіль, перець, спеції
– Оливкова або ін. масло для смаження
– 150 г сиру

Мусака з баклажанами, фаршем, помідорами і перцем покроковий рецепт

1. Розігріти в сотейнику олію, обсмажити цибулю до рум’яного кольору, додати фарш, довести до напівготовності, посолити, поперчити, приправити сухим або свіжим часником, все змішати і тушкувати ще 1-2 мин.
2. Всі овочі порізати кільцями, баклажани товщиною 6-7 мм, помідори – 4 мм. Викласти в сотейник шарами. Спочатку фарш, потім кільця цибулі, помідори, баклажани, перець, потім повторити шари ще раз.
3. Поставити на вогонь і тушкувати 20 хв під кришкою. Далі залити протертими помідорами, посолити і тушкувати ще 20 хв. Сир натерти на тертці і посипати зверху. Подавати, посипавши зеленью.