Готуємо Фрикадельки з вершковим соусом як в Ікеа простий рецепт.
Інгредієнти
Фрикадельки:
2. Фарш свинина 600гр
3. Фарш яловичина 600гр
4. Панірувальні сухарі 100гр
5. Вершки 10% 400мл 🥛
6. Цибуля 2-3шт 🧅
7. Яйце велике 2шт 🥚
8. Мелений запашний перець 1,5-2год.л.
9. Мелений чорний перець 1ч.л.
10. Сіль 1,5 ч. л.
11. Вершкове масло 30гр 🧈
12. Рослинно масло для змазування рук
Вершковий соус:
1. Борошно 1ст.л. з гіркою
2. Вершкове масло 30-40гр 🧈
3. Вершки 20% 250мл 🥛
4. Вода за необхідності 50мл
5. Сіль, перець
Вершкове і рослинне масло для смаження фрикадельок
Брусничний джем
Картопляне пюре
Фрикадельки з вершковим соусом як в Ікеа покроковий рецепт
1. два яйця Збиваємо, додаємо до них вершки, ще раз перемішуємо, засипаємо панірувальні сухарі і залишаємо розбухати. Тим часом шаткуємо цибулю на дрібні кубики і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Навряд чи ви знайдете вже мелений запашний перець, тому або в кавомолці або ступці подрібнюємо горошок і просіваємо через маленьке сито, нам потрібен порошок.
2. Без нього ніяк, саме він дає той самий впізнаваний смак. Великою зручною чашці змішуємо: обидва фаршу, розмоклі сухарі, смажена цибуля, чорний і запашний перець, сіль і все ретельно перемішуємо спершу руками або ложкою, а потім, якщо є планетарний міксер, то вимішуємо фарш в ньому, якщо немає, то це можна зробити простим міксером, хвилин 5 ретельно перемішуємо фарш.
3. Для зручності кручення фрикадельок, фарш краще охолодити. Далі злегка змочуємо руки рослинним маслом і катаємо фрикадельки по 35-40гр. У мене вийшло 58шт ❗️ Далі смажимо фрикадельки на суміші рослинного і вершкового масла по парі хвилин з кожного боку до появи рум’яних поджарок.
4. Для прискорення процесу це краще робити відразу на двох сковородах. Готові фрикадельки перекладаємо на паперові рушники, щоб злегка підсохли. Залишки поджарок з однієї сковороди перекладаємо в другу, додаємо ще шматочок вершкового масла і борошно і все ретельно перемішуємо, щоб борошно прогрелась.
5. Далі частинами вливаємо вершки і продовжуємо ретельно розмішувати, щоб не залишилося грудочок, додаємо сіль і перець, доводимо до кипіння, якщо виходить густо, можна розбавити водою. Загалом тут треба відчувати процес 😎
6. Подаємо фрикадельки з картопляним пюре, вершковим соусом і брусничним джемом. Це бомба, всі в захваті, рекомендую готувати побільше, розлітаються швидко і чудово подъедаются зі сковороди протягом дня 😁 Приємного апетиту 😋