Як готувати плов з мясом

Як готувати плов з м’ясом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Блюдо дня 🔥 Хто за розсипчастий, насичений приправами плов? 😋

Інгредієнти

Підходить – яловичина, баранина, куряче, з качкою
Лук-3шт
Моркву-5шт
Часник-1-2шт головки
Рослинна олія (+ кунжутна, якщо є)
Сіль, ч. м. перець, паприка, лавровий лист-1/3, Зіра
Рис для плову (або будь-грубозернистий круглий)

Як готувати плов з м’ясом покроковий рецепт

1. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору, додаємо м’ясо шматочками і брусочками моркву, обсмажуємо, додаємо сіль, і всі приправи👆 і часник, вливаємо воду і варимо до готовності мяса.
2. По готовності додаємо добре промитий рис, бульйон поверх рису 2 сантиметри. На великому вогні кип’ятимо поки вся рідина не выпарится.
3. Далі зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо щільно кришкою і пропарюють рис 15 – 20 хвилин, потім вимикаємо плиту і залишаємо ще 10 хвилин. Смачний плов готовий, приємного всім апетиту!