Картопля запечена в беконі в духовці

Як смачно зробити Картопля запечена в беконі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4 порції нам знадобиться:

– картопля дрібний (бебі) приблизно 20 шт.
– бекон сирокопчений 1 уп. 200 гр.
– сметана 4 ст. ложки
– часник-2-4 зубчики
– нарізаний кріп 1 ст. ложка
– сіль і перець за смаком

Картопля запечена в беконі в духовці покроковий рецепт

1. Для соусу змішуємо сметану з видавленим через прес часником і зеленню кропу. Злегка солимо і перчимо, перемішуємо. Картоплю чистимо і відварюємо до готовності цілком. Даємо картоплі трохи охолонути до теплого стану, і змішуємо з соусом.

2. Пласт бекону розрізаємо навпіл. Кожну картоплину обмотуємо смужкою бекону і ставимо в вогнетривку форму (змащувати її нічим не потрібно). (Я припускала, що доведеться закріпити бекон зубочисткою, але він і так тримається відмінно, так що зубочистки не знадобилися 😁)

3. Залишки соусу розкладаємо зверху на картоплю. Ставимо форму в духовку і запікаємо при 200 градусах приблизно 20-25 хвилин (до зарум’янювання бекону)

4. самодостатня Страва – тут відразу і м’ясна складова, і картоплю. Рекомендую подати з салатом 🥗