Сочевичні булочки з псиллиумом

Як зробити Сочевичні булочки з псиллиумом рецепт простий. Знову випічка без борошна? Як таке можливо? Так! На цей раз готую сочевичні булочки. Потрібно всього 2 основних інгредієнти: червона сочевиця і псиллиум!

Інгредієнти

▪️240 р. сочевиці (сухий)
▪️80 р. води
▪️15 г (1 ст. л.) рослинна олія
▪️1 ст. л. яблучного оцту
▪️сіль, спеції за смаком
▪️1/2 ч. л. соди
▪️20 р. (2 ст. л) псиллиума

Сочевичні булочки з псиллиумом покроковий рецепт

1. Сочевицю на ніч замочити. ⠀ Вранці злити воду, промити. Перекласти в блендер. ⠀ Додати воду, олію, оцет. Пробити блендером. ⠀ Додати сіль, спеції, соду і псиллиум. Ще раз пробити, щоб все перемішалося. ⠀ Перекласти в миску і дати полежать 10 хвилин. За цей час псиллиум вбере воду, набухне. ⠀
2. Сформуйте булочки, краще це робити мокрими руками. Викласти на деко. ⠀ Випікайте 20-25 хвилин при 180 градусах в заздалегідь розігрітій духовці. ⠀ Можна пробувати, як охолоне до кімнатної температури) ⠀

3. Такі ж булочки можна зробити з горохом і махаємо. ⠀ Важливо! Не прибирайте масло з рецепту, інакше булочки будуть тверді. Сода, оцет теж надають більше пористості і м’якості булочкам. Але можна і без них, булочки пропечуться, але будуть плотнее.