Томлена свинина в духовці вини з цибулею фенхелем

Як смачно зробити Під свинина в духовці вини з цибулею фенхелем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4 порції:

1 кг свинячої грудинки
Морська сіль і чорний перець
1 цибулина фенхелю, очищена і крупно нарізана
4 свіжих лаврових листа
3 зубчики часнику, очищених і подрібнених
1 чайна ложка подрібнених стручків кардамону
4 зірочки бадьяна
1 столова ложка насіння фенхелю
Оливкова олія
325 мл білого вина
500-750 мл курячого бульйону (в залежності від розміру форми для запікання)
1 столова ложка цільнозерновий гірчиці

Томлена свинина в духовці вини з цибулею фенхелем покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180°C. Надріжте шкіру по діагоналі ромбом з інтервалом 1½ див. Щедро посоліть і поперчіть, втирайте в шкіру. Покладіть кріп, лавровий лист, часник, кардамон, аніс і половину насіння фенхелю у форму для запікання і поставте на плиту з невеликою кількістю масла і прогрівайте близько 2 минут.
2. Відсуньте деко і покладіть свинину шкірою вниз і готуйте не менше 5 хвилин, поки вона не стане золотисто-коричневою. Переверніть, ще раз посоліть шкіру і посипте залишилися насінням фенхеля. Влийте вино, зіскрібаючи шматочки з дна (будьте обережні, щоб не намочити шкіру свинини).
3. Доведіть до кипіння, потім влийте стільки бульйону, щоб він доходив до шару жиру трохи нижче шкіри, і знову дайте закипіти. Поставте в попередньо розігріту духовку і готуйте 2 години. Перекладіть м’ясо на теплу тарілку і відставте в сторону, щоб воно отдохнуло.
4. Тим часом ложкою видаліть надлишки жиру з дека проведіть скибочкою хліба по поверхні, щоб сік вбрався. Розігрійте деко на плиті, додавши гірчицю. Перемішайте віночком, потім спробуйте і при необхідності відрегулюйте сіль і перець. Видаліть бадьян, кардамон і перелийте соус в глечик. Подавайте охолоджену свинину з соусом.
5. ПОРАДА: Якщо злегка зігнути шматок свинини, коли будете втирати його сіллю і насінням фенхеля, насічки на шкірі розкриються ширше, і приправи краще про- живлять мясо.