Тісто для домашньої італійської пасти

Як приготувати тісто для домашньої італійської пасти і тонкощі приготування. Я давно стала фанатом домашньої пасти, звичайно, далеко не завжди є час. Але іноді можна себе порадувати.

Інгредієнти

– борошно 150 гр.,
– яйце куряче 1 шт.,
– сіль 0,5 ч. ложки.
+
Якщо тісто не формується в однорідну масу, додаємо трохи води.

Тісто для домашньої пасти італійської покроковий рецепт

1. Порцію борошна відправляємо на стіл і робимо в ній невелике поглиблення. Розбиваємо в центр яйце і додаємо дрібку солі. Починаємо замішувати тісто. Додаємо воду, якщо заміс виходить зовсім тугий. Тісто для пасти слід вимішувати близько 15-20 хв, з невеликими перервами. Повинен вийти щільний, тугий комочек.
2. Залишаємо відпочити на 30 хв. Розкачуємо з допомогою машинки для пасти, товщина 0.5-1.5 мм (Можна, в принципі, скористатися качалкою, але потрібно багато сил і часу). Нарізаємо. Таким же способом можна зробити, наприклад, листи на лазанью. Добре посипаємо борошном і відправляємо сушиться.

3. Можна варити відразу свіжий варіант, а для зберігання пасту слід добре висушити при кімнатній температурі, близько 24 годин. Зверніть увагу, свіжа паста готується набагато швидше сухой.