Мусака з баклажанами і фаршем з соусом бешамель

Передісторія цієї мусака — відпустку в Греції. Замовивши її в кафе, захотілося повторити вдома. І не просто приготувати, а зняти ще відеорецепт. Як приготувати Мусаку з баклажанами і фаршем з соусом бешамель рецепт рецепт простий. Звичайно, не самі звичні умови для зйомки, але все ж думаю, що все наочно вийшло)

Інгредієнти

– картопля — 3 шт.
— баклажани — 1 шт.
— фарш яловичий — 500 г
— перетерті помідори — 400 р
— томатна паста — 1 ст. л.
— болгарський перець — 1 шт.
— цибулю ріпчаста — 1/2 шт.
— часник — 1 зубчик
— сіль — за смаком
— цукор — 1/2 ст. л.
— орегано або інші трави — за смаком
— сир тертий — 50 г
— соус бешамель — 300 мл (як приготувати, див. рецепт лазаньї раніше)

Мусака з баклажанами і фаршем з соусом бешамель покроковий рецепт

1. Картоплю очистити, разом з баклажаном нарізати кружечками однакової товщини. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі до готовності. Можна обсмажити на грилі. Потім додати Цибулю і червоний перець нарізати кубиками, часник измельчить.

2. Обсмажити на тій же скорводе овочі до золотистого кольору. Додати фарш, сіль і орегано, обсмажувати до готовності. Додати помідори, томатну пасту і трохи цукру, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин на середньому огне.

3. Нижнім шаром у форму викласти картоплю, потім фарш, верхнім шаром — баклажани. Залити соусом бешамель і посипати сиром. Запікати в розігрітій до 180С духовці 35-40 минут.

Відео рецепт 👇