Мясні тефтелі з баклажанами на сковороді

Ще до відпустки я готувала ці божественні БАКЛАЖАННО-М’ЯСНІ ТЮФТЕЛЬКИ, але закрутившись, так і не опублікувала рецепт)) ⠀ Обов’язково збережіть його, так як разом з ними можна випадково проковтнути мова. Як приготувати М’ясні тефтелі з баклажанами на сковороді рецепт простий.

Інгредієнти

Фарш з цибулею будь-який (у мене яловичина + індичка + цибуля) – 500гр.
Рис сирої – 1/3ст.
Баклажан – 1шт.
Яйце – 1шт.
Фіолетовий базилік – 1горсть
Кінза – 3-4 гілочки
Сіль, перець за смаком

Для соусу:
Консервовані перетерті помідори – 400мл.
Вода – 1/2ст.
Цукор – 1/2ч.л.
Винний оцет – 1ч.л.
Базилік сушений зелений або базиліковим масло – 1ст.л.
Орегано або італійські трави – щіпка
Часник – 2зуб.
Сіль, перець за смаком

М’ясні тефтелі з баклажанами на сковороді покроковий рецепт

1. Баклажан проколюємо зубочисткою у кількох місцях і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Далі знімаємо з нього шкірку, а м’якоть рубаємо ножем до однорідної консистенції. Рис варимо до напівготовності. Фарш краще не брати покупної, а самим прокрутити м’ясо. Міксувати можна різні види м’яса і птиці, я взяла яловичу лопатку і грудинку индейки.
2. Прокручуємо в м’ясорубці м’ясо і цибулю. ⠀ Додаємо до м’яса рубаний баклажан, яйце, рубану кинзу, базилік, рис, сіль, перець і добре перемішуємо фарш. Далі вологими руками формуємо з нього фрикадельки і обсмажуємо їх на сковороді з невеликою кількістю рослинної. Смажимо їх з усіх боків злегка, не до готовності, а до легкої скоринки. ⠀
3. Тепер готуємо соус. У сотейник виливаємо пюрированные блендером томати у власному соку, воду, перемішуємо і нагріваємо. Далі приправляємо оцтом, цукром, базиліковим маслом, орегано, сіллю і перцем. Доводимо до кипіння, додаємо видавлений часник, перемішуємо і викладаємо обсмажені фрикадельки. ⠀

4. Тушкуємо фрикадельки в соусі 10-15 хвилин під кришкою на невеликій потужності плити. ⠀ Подаємо фрикадельки з овочами, рисом, гречкою, картопляним пюре, стручковою квасолею і тд. ⠀ Це дуже смачно!