Манти з зеленню і яйцями з дріжджового тіста на пару

І чому я так рідко це готую? Це ж так смачно 🤤 обов’язково Зберігайте! Манти з зеленню і яйцями з дріжджового тіста на пару рецепт простий і швидкий. В якості начинки у мене – стонога (по-іншому зірочник). Найчастіше, люди думають що це бур’ян і викидають, не знаючи, що з нею можна багато чого приготувати😋 і вона дуже корисна👌 У ній містяться такі мікроелементи, як калій, кальцій, натрій, магній, фосфор і т. д.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно – 550 гр
Молоко – 350-380 мл
Сіль – 1 ч. л
Цукор – 1/2 ч. л
Дріжджі – 1 ч. л

Начинка:
Мокриця – 1 кг
Зелена цибуля – 1 пучок
Кріп – 1 пучок
Петрушка – 1 пучок
Топлене масло або рослинна – приблизно 150 гр
Яйця – 2-3 шт
Сіль за смаком

Манти з зеленню і яйцями з дріжджового тіста на пару покроковий рецепт

1. У борошно додаємо всі сипучі інгредієнти, наливаємо молоко і замішуємо тісто, середньої щільності(м’яким не повинно бути). Накриваємо кухонним рушником і пакетом, даємо піднятися, приблизно на годину. Тим часом підготуємо начинку. Гарненько промиваємо зелень, сушимо і нарізаємо дрібно. Додаємо розігріте масло, перемешиваем.

2. Потім додаємо яйця і знову перемішуємо, сіль поки не потрібно додавати, тому що після солі селень починає виділяти дуже багато рідини і не зручно буде формувати манти. Піднялося тісто вимішуємо, даємо постояти ще хвилин 10 і розкочуємо. Вирізаємо кружечки 10 см, заповнюємо начинкою (відокремте половину начинки і додайте сіль) і формуємо манты.

3. Можна на відео свій варіант. Змащуємо мантоварку раст.маслом і кладемо манти на невеликій відстані один від одного, розраховуючи що вони ще трохи збільшаться в розмірі. Залишаємо 15 хвилин і кладемо на киплячу каструлю. Варимо 20-25 хвилин. Знімаємо з вогню і дістаємо манти. Підвіс їх до столу зі сметаною😋приємного апетиту!

Відео рецепт 👇