Мідії в раковині в вершково часниковому соусі на сковороді

Як смачно зробити Мідії в раковині в вершково часниковому соусі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готуються мідії дуже швидко і просто.

Інгредієнти

Мідії 1 кг
Часник 4 зубчики
Вершки 20% 250 мл
Біле сухе вино-100 мл
Вершкове масло 50 г
Оливкова олія 20 г
Петрушка 20 г
Чорний перець, сіль за смаком

Мідії в раковині в вершково часниковому соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Розігріваємо казан або жаровню, додаємо масло і закладаємо мідії. Можна прям заморожені. Рідина з пакета не виливаємо, готуємо з ней.
2. Додаємо сіль (якщо потрібно, я не додаю) і перець за смаком. Вливаємо вершки 20-22% жирності і за бажанням біле вино, воно дасть приємний післясмак і аромат.

3. Додамо зелень і накриваємо кришкою на 5 хвилин. Коли всі стулки розкриються – можна подавати до столу.

Відео рецепт 👇