Картопляні галушки з начинкою з песто

Картопляні галушки з начинкою з песто по білоруськи простий рецепт. Готувати не важко 👍, їсти смачно 😋.

Інгредієнти

▪️500 гр картоплі
▪️1 склянка борошна*
*Стакан – 240 мл
▪️1 ч. л. оливкової олії
▪️1 ч. л. солі
▪️Перець (за смаком)
▪️1/2 склянки веганского песто

Картопляні галушки з начинкою з песто покроковий рецепт

1. очищену картоплю Зваріть до готовності. Пюрируйте і приправте сіллю і перцем. Додайте борошно, масло і замісіть тісто. Тісто має бути м’яким, добре вымешанным і не прилипати до рук. Скачайте з тіста кульку і залиште “відпочити” на 15 мин.
2. Розріжте кульку на 4 рівні частини. На посипаній борошном поверхні акуратно розкатати кожну частину в ковбаску діаметром 2,5-3 см, потім розкачати ковбаску в пласт шириною близько 5 див. Використовуючи кондитерський мішок з насадкою діаметром 0,5-0,6 см або звичайний поліетиленовий пакет з вирізом в одному кутку, викладіть соус песто по всій довжині пласта посередині, залишаючи зазор між краями пласта і начинкой.
3. Запечатайте галушки, піднісши верхній край пласта до нижнього краю, так, щоб начинка залишилася всередині, перекатите отриману ковбаску вперед-назад, щоб забезпечити герметичність. Наріжте ковбаску на шматочки довжиною 2,5-3 см.
4. Зваріть галушки в підсоленій воді на слабкому вогні 2-3 хв, поки вони не спливуть. Злийте воду. Обсмажте галушки на сковороді, змащеній невеликою кількістю олії, на середньому вогні 4-5 хв з кожної сторони до хрусткої скоринки. Подавайте з соусом песто.