Рис з куркою в сметанному соусі

Як смачно зробити Рис з куркою в сметанному соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цікава подача рису зі сметанним соусом!

Інгредієнти

Філе стегна курки 700 гр
Часник 6 зуб
Вода, або курячий бульйон 140 мл
Сметана 300г жирна від 20%
Вершкове масло 50 гр
Олія оливкова 40 мл
Сіль, перець за смаком
Рис стакан / вода дві склянки

Рис з куркою в сметанному соусі покроковий рецепт

1. Відварюємо рис, потрібно, щоб був розсипчастий, 1 склянку рису на 2 склянки води, довести до кипіння і варити на середньому вогні 13-15 хвилин. Обсмажуємо м’ясо з часником до золотистої скоринки, після в цій же сковороді обсмажуємо цибулю з часником у вершковому маслі до золотистої скоринки, додаємо воду, протягуємо 3-5 минут.

2. Додаємо сметану, зелень, доводимо до смаку спеціями, закидаємо м’ясо, тушкуємо ще п’ять минут.

3. Після укладаємо в сформований рис і подаємо до столу! До речі, щоб рис не прилипав, попередньо змастіть рослинним маслом тарілку. Приємного апетиту

Відео рецепт 👇