Іспанська картопляний омлет на сковороді

Як смачно зробити Іспанська картопляний омлет на сковороді «la tortilla» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже популярний в Іспанії сніданок, він же обід в гарячому, або закуска — супровід до келиху вина або пива в холодному вигляді 👍 ⠀
Таке просте блюдо, але як складно правильно його приготувати! Омлет повинен бути легким, картопля щільним не перевареним, цибулю злегка золотистим, а яйця підсмаженою лише настільки, щоб утримати всі інгредієнти разом, але не більше.
З усіх цих причин це блюдо, за яким оцінюють якість кухні іспанського тапас-бари. Це бари, в яких подають різні закуски і алкоголь.

Інгредієнти

Картопля, зварена в мундирі — 500 г;
Яйця — 5 шт;
Ковбаса чорізо» або іспанський хамон (можна замінити на шинку, бекон або мисливські ковбаски) — 100 г;
Часник — 3-4 зубчики;
Ріпчаста цибуля — 1 шт;
Петрушка — жменю нарізаних листя;
Оливкова олія — 3-4 ст. л.;
Сіль — 1/2 ч. л. або по смаку;
Чорний мелений перець — 1/2 ч. л.

Іспанська картопляний омлет на сковороді покроковий рецепт

1. Покласти картоплю середнього розміру в каструлю, залити холодною водою і на сильному вогні довести до кипіння. Варити 10 хвилин, потім злити рідину і відставити картоплю в бік. Остиглий картоплю нарізати кружечками завтовшки близько 1 див Цибулю нарізати дрібним кубиком, або якщо хочете, щоб читалася текстура, полукольцами.

2. Часник дрібно нарубати. Чорізо нарізати великим кубиком. ⠀ В глибокій сковороді з антипригарним покриттям (я використовую сковороду діаметром 22 см) розігріти олію на середньому огне.

3. Покласти цибулю і часник, обсмажити 5-6 хвилин до м’якості та легкого рум’янцю. Додати скибочки картоплі і петрушку — перемішати всі інгредієнти, трохи посолити і поперчити. ⠀

4. Готувати на середньому вогні 5 хвилин, рівномірно розподіливши картопля по сковороді, м’яко притиснувши його до дна. ⠀ В мисці перемішати акуратно яйця, без інтенсивного збивання, посолити, поперчити, рівним шаром вилити на картофель.

5. Закрити кришкою і томити на повільному вогні (3 з 9) близько 20 хвилин, поки омлет не схопиться 👌 ⠀ Перекласти на сервірувальну тарілку або подавати гарячим прямо в сковороде.

Відео рецепт 👇