Риба сібас запечена в духовці з брокколі

Риба сібас запечена в духовці з брокколі простий рецепт 🎣 Сібас це одна з моїх улюблених риб, вона завжди виходить максимально смачною і ароматною. За цим рецептом у вас вийде легкий і приємний вечерю, яким ви зможете порадувати своїх коханих.

Інгредієнти

•Риба Сібас – 2 шт.
•Брокколі – 300 р.
•Салатний мікс – 100 р.
•Томати Черрі – 70 р.
•Огірок – 1 шт.
•Лимон – 1 шт.
•Часник – 4 зуб.
•Розмарин / Чебрець – пару гілочок
•Суміш перців – 1 ч. л.
•Сіль – за смаком
•Оливкова олія – 50 мл
•Перець Чилі – за бажанням

Інгредієнти для зеленого соусу до брокколі:
•Кедрові горішки – 30 р.
•Перець – 1/3 ч. л.
•Велика Сіль – щіпка
•Часник – 1 зуб.
•Петрушка і Кінза – 30 р.
•Сік лимона – 3 ч. л.
•Оливкова олія – 25 мл
(Щоб соус не вийшов гірким, перед приготуванням відправте петрушку і кінзу в окріп на 1-2 хвилини)

Риба сібас запечена в духовці з брокколі покроковий рецепт

1. Почищену рибу добре промийте під холодною водою і просушіть паперовим рушником.
Робимо по три надрізи під кутом 45 градусів на туше риби.
Рясно посипте рибу спеціями і збризніть оливковим маслом.
Масажними рухами розподіліть спеції по всій рибі, всередині і зовні.
В розрізи кладемо по часточці лимона, шматочок часнику і гілочку розмарину, також і всередину рыбы.
2. У ємність для запікання викладаємо на дно пергамент і закладаємо лимон з часником, після чого кладемо рибу в ємність і випікаємо в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

3. Наразі рибка запікається, займемося гарніром. Брокколі розділимо на суцвіття і відправимо в кип’ячену воду на 2-3 хвилини, після чого викладаємо в холодну воду, таким чином ми збережемо всі корисні властивості і отримаємо смачну і хрустку брокколі.
На додаток до цього можна приготувати легкий салатик зі свіжих овочів, заправлений оливковою олією і дрібкою соли.
4. Через 25 хвилин дістаємо рибку і даємо відпочити 10 хвилин, після чого переходимо до сервировке.

5. Викладаємо на тарілку рибу, брокколі і легкий салатик, не забудемо часточку лимона.

Відео рецепт 👇