Паста з мідіями в вершковому соусі м часником на сковороді

насправді, таку пасту можна приготувати і з креветками, і з куркою, і з чим завгодно. Вона завжди виходить смачною. Паста з мідіями в вершковому соусі м часником на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

на 3-4 порції:

– мідії 300 гр
– вершкове масло-30 гр
– оливкова олія 20 мл
– часник 2 зуб
– орзо (ризони) 100 гр
– окріп 200 мл
– вершки 200 мл
– пармезан 30 гр
– зелень за смаком
– сіль за смаком

Паста з мідіями в вершковому соусі м часником на сковороді покроковий рецепт

1. На сковороді розтопити вершкове масло, додати часник і оливкове масло, перемішувати до яскраво-вираженого аромату часнику. Вогонь не повинен бути сильним, інакше все сгорит.

2. Додаємо в сковороду мідії і тушкуємо до 10 хвилин на невеликому вогні, якщо готувати мідії занадто довго або на сильному вогні, вони вийдуть гумовими. Готові мідії перекладаємо в окрему миску і прибираємо в сторону.

3. На сковороду додаємо пасту орзо (ризони) або будь-яку іншу, спагеті, фетучіні та ін. теж відмінно підійдуть👌 Заливаємо пасту окропом і готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, поки орзо повністю не вбере воду.

4. Потім додаємо вершки, перемішуємо, повертаємо мідії, додаємо тертий сир і трохи зелени.